Alle kinderen hebben hun laatste schooldag achter de rug en de zomervakantie staat voor de deur. In Plopsaland De Panne belooft het een leuke zomer te worden, want er staan enkele openingen en heel wat evenementen op het programma. Wij maakten een lijstje van wat je de komende twee maanden kan verwachten in Plopsaland De Panne. "> Alle kinderen hebben hun laatste schooldag achter de rug en de zomervakantie staat voor de deur. In Plopsaland De Panne belooft het een leuke zomer te worden, want er staan enkele openingen en heel wat evenementen op het programma. Wij maakten een lijstje van wat je de komende twee maanden kan verwachten in Plopsaland De Panne. "> Alle kinderen hebben hun laatste schooldag achter de rug en de zomervakantie staat voor de deur. In Plopsaland De Panne belooft het een leuke zomer te worden, want er staan enkele openingen en heel wat evenementen op het programma. Wij maakten een lijstje van wat je de komende twee maanden kan verwachten in Plopsaland De Panne. ">

Plopsaland De Panne maakt zich klaar voor een zomer vol evenementen!

Gepubliceerd op 28/06/2013 om 12:41

Alle kinderen hebben hun laatste schooldag achter de rug en de zomervakantie staat voor de deur. In Plopsaland De Panne belooft het een leuke zomer te worden, want er staan enkele openingen en heel wat evenementen op het programma. Wij maakten een lijstje van wat je de komende twee maanden kan verwachten in Plopsaland De Panne.

Nieuwe attracties/gebouwen

Wickieland (open vanaf maandag 1 juli)
Begin dit jaar maakte het ‘Groot theater’ plaats voor een grote werf. Die werf is nu veranderd in één van de mooiste, misschien wel de allermooiste, zone van Plopsaland. Twee nieuwe attracties en twee horecapunten vormen het decor voor Wickieland. De nieuwe attracties, ‘De grote golf’ en ‘Wickie the battle’ zijn open vanaf maandag 1 juli.

Op deze pagina kan je de bouw Wickieland herbeleven: van werf tot opening.

Plopsa-theater (open vanaf maandag 15 juli)
Vanaf maandag 15 juli zullen de parkshows van Plopsaland weer plaatsvinden in een theater. Na een maandenlange bouw, is het gloednieuwe Plopsa-theater klaar. Samson en Gert hebben de eer om er de allereerste show te geven. De ‘Samson en Gert zomershow’ belooft een leuke show te worden met grapjes, muziek en dans.

De ‘Samson en Gert zomershow’ speelt iedere weekdag tussen 15 juli en 16 augustus. In diezelfde periode is er voor Franstalige bezoekers een leuke show met Fred et Samson en Maja de bij gepland. Kabouter Plop geeft ook het beste van zichzelf tijdens een leuke show van 13 juli tot 18 augustus (op zaterdag en zondag).

Evenementen

Ketnet fandagen (5, 6 en 7 juli)
Net zoals vorig jaar organiseren Ketnet en Plopsa de ‘Ketnet fandagen’. Op vrijdag 5, zaterdag 6 en zondag 7 juli kunnen de bezoekers hun favoriete helden van ‘ROX’, ‘Galaxy Park’ en ‘Amika’ ontmoeten. Doorheen de dag kan je deelnemen aan de grote Ketnet-zoektocht. ’s Avonds is er een optreden van de KetnetBand op de Kiosk op het Dorsplein. Tijdens het optreden wordt ook de winnaar van de zoektocht bekend gemaakt.

Zomernocturnes (13, 20 en 27 juli en op 3, 10 en 17 augustus)
Op 13, 20 en 27 juli en op 3, 10 en 17 augustus is Plopsaland extra lang open! Je kan genieten van de attracties, de sfeer en de natuur van het park en dit van 10u ’s ochtends tot 22u30 ’s avonds. Doorheen de dag zijn er meet and greets met bekende Studio 100-figuren en de dag wordt afgesloten met een spectaculair vuurwerk.

Shows

Bumba magico show (dagelijks)
Bumba geeft elke dag een spetterende circusshow: de ‘Bumba magico show’! Samen met zijn vrienden wordt het een show die je niet mag missen! Deze show speelt in het ‘Bumba theater’, nabij ‘Het bos van Plop’.

Klus-show (1, 2, 3, 4, 8, 9, 10, 11 en 12 juli en 19, 20, 21, 22, 24, 25, 26, 27, 28, 29 en 31 augustus)
De (on)handigste kabouter van het hele Kabouterbos, Kabouter Klus, komt deze zomer heel wat dagen naar Plopsaland De Panne. Tijdens zijn show zingt en danst hij op de leukste kabouterhits! Kabouter Klus verwacht jullie op de Kiosk op het Dorpsplein.

Plop is op vakantie (in weekends van 13 juli tot 18 augustus)
Deze zomer gaat Kabouter Plop op vakantie naar, jawel, Plopsaland De Panne! En hij geeft er speciaal voor alle bezoekers een leuke show met de bekendste liedjes. Jij komt toch ook meezingen in het Plopsa-theater op het Dorpsplein?

Samson en Gert zomershow (op weekdagen van 15 juli tot 16 augustus)
Naar jaarlijkse gewoonte komen Samson en Gert ook dit jaar opnieuw naar Plopsaland De Panne voor hun zomershow.

Smal-show (23 en 30 augustus)
Meezingen met de liefste kabouter van het Kabouterbos, dat kan tijdens de leuke Smal-show op de Kiosk in Plopsaland De Panne!

Gerelateerd nieuws

Plopsaland De Panne maakt plannen voor ‘opvolger’ Anubis The Ride

18 augustus 2018

Plopsa-parken staan voor najaar boordevol evenementen

28 september 2015

Mega Mindy vangt alle boeven in Plopsaland De Panne

11 oktober 2014

Nieuwe extreme achtbaan Plopsaland De Panne krijgt Tomorrowland-thema

15 januari 2021

Plopsaland De Panne voortaan alle weekends van het jaar open

18 september 2020

Belgische Plopsa-parken opnieuw geopend vanaf 1 juli

8 juni 2020