Plopsaland De Panne ondersteunt éénvormige mindervalidenkaart

Gepubliceerd op 11/10/2017 om 18:46

Plopsaland De Panne gaat de European Disability Card ondersteunen. Die moet de procedure voor het erkennen van mindervaliden vergemakkelijken.

Het wordt voor mindervaliden een stuk eenvoudiger om Plopsaland De Panne te bezoeken. Op vertoon van de nieuwe European Disability Card, kunnen zij vanaf nu gebruik maken van het verminderingstarief. Tot nu toe waren goedkopere tickets enkel verkrijgbaar op vertoon van een doktersattest.

De kaart werd vanmorgen voorgesteld in Plopsaland De Panne door Staatssecretaris voor Personen met een beperking Zuhal Demir. Het is de bedoeling om de European Disability Card dit najaar nog in te voeren als bewijs voor erkenning van een handicap in België. Dat Plopsaland De Panne – na Bellewaerde – het tweede pretpark is dat de kaart erkent, is een duw in de rug voor de lancering ervan.

Zuhal Demir, Staatssecretaris:
Ook Plopsaland De Panne werkt nu mee aan een inclusieve maatschappij waar personen met een beperking makkelijker kunnen aan deelnemen. Dat juich ik ten volste toe!

Enkel erkende personen met een handicap kunnen de European Disability Card aanvragen. Die erkenning gebeurt door één van de vijf bevoegde Belgische instellingen, waaronder de FOD Sociale Zekerheid. De kaart bezorgt hen niet alleen voordelen in Plopsaland, maar ook in onder andere de cultuur- en sportsector.

Ook Plopsaland De Panne is blij met de komst van één uniforme kaart. Die moet komaf maken met andere systemen zoals doktersattesten om korting te krijgen op het toegangstarief. Om attracties te betreden via de uitgang, is wel nog een doktersattest nodig.

Wim Wauters, parkmanager Plopsaland De Panne:
De komst van één uniforme kaart heeft als voordeel dat wij snel en efficiënt kunnen zien of de handicap van de bezoeker in kwestie officieel erkend is. Zo kunnen wij op vlotte wijze het voordeel geven waar die persoon recht op heeft.

Bedrijven en organisaties die de European Disability Card ook willen accepteren, kunnen zich registreren op een speciale website.

Bron: Persbericht Plopsa

Gerelateerd nieuws

Opent Plopsaland De Panne een houten achtbaan?

25 augustus 2014

Plopsaland presenteert drie nieuwe attracties in Ploptuin

18 maart 2007

Leuke reportages van evenementen in PlopsaCool

1 juli 2012

Nieuwe extreme achtbaan Plopsaland De Panne krijgt Tomorrowland-thema

15 januari 2021

Plopsaland De Panne voortaan alle weekends van het jaar open

18 september 2020

Belgische Plopsa-parken opnieuw geopend vanaf 1 juli

8 juni 2020