Plopsaland De Panne organiseert allereerste Samson Run

Gepubliceerd op 05/06/2015 om 14:53

Op zaterdag 26 september worden alle sport- en dierenliefhebbers verwacht in Plopsaland De Panne voor de allereerste editie van de Samson Run.

Wie reeds aandachtig de abonnementsfolder van dit jaar gelezen heeft, wist het misschien al. In Plopsaland De Panne vindt op 26 september 2015 de Samson Run plaats. Het park omschrijft het evenement als “de allereerste loop ter wereld die je samen met je huisdier kan doen”.

Geïnteresseerden kunnen zich via de website inschrijven en hebben keuze uit drie parcours: eentje van 1 kilometer lang, een van 5 kilometer en een lang rondje van 10 kilometer. De kortste route loopt volledig door Plopsaland, de twee langere routes starten en eindigen in het park maar lopen ondertussen door de gemeente De Panne. Langs waar de parcours exact zullen lopen, wordt binnenkort bekend gemaakt.

Steve Van den Kerkhof, CEO Plopsa:
Uiteraard verwachten we vanzelfsprekend veel honden te zien, maar ook kippen, ganzen, konijnen, katten en zelfs slangen zijn welkom met hun baasjes op deze huisdierenloop!


(foto: Plopsa)

Op zaterdag 26 september is Plopsaland De Panne geopend van 10u tot 18u. Vanaf 10u kunnen deelnemers hun pakket komen afhalen. Dat pakket bestaat uit onder andere een toegangsticket, bevoorrading aan de finish en een verzekering. De aftrap van de Samson Run van 1 kilometer lang wordt gegeven om 13u. Om 13u30 gaan ook de runs van 5 en 10 kilometer van start.

Een deelname aan de loopwedstrijd kost 26 euro indien je je online inschrijft voor 14 september en 35 euro indien je je de dag zelf inschrijft. Plopsa-abonnees betalen 21 euro. Er is ook een mogelijkheid om het goede doel (Villa Samson) te steunen.

Danny Verbiest, oprichter Studio 100 en peter Villa Samson:
We zijn erg enthousiast over dit initiatief, zeker omdat we op deze manier ons steentje kunnen bijdragen aan een aangenamer verblijf van mensen die langdurig ziek zijn. Voor een heleboel mensen van allerlei leeftijden betekent hun huisdier erg veel. Dit verandert niet als ze gehospitaliseerd worden, integendeel. We kijken dan ook uit naar een massale opkomst ter ondersteuning van dit mooie project!

Meer informatie over de Samson Run vind je op de website van het evenement.

Bron: persbericht Plopsa

Gerelateerd nieuws

Vrolijke beestenboel in Plopsaland De Panne op Werelddierendag

4 oktober 2014

Plopsaland De Panne afgehuurd op zaterdag 22 september

20 september 2012

Plopsa bekroond met European Star Awards

25 september 2014

Belgische Plopsa-parken opnieuw geopend vanaf 1 juli

8 juni 2020

Plopsa Indoor Coevorden heropent de deuren: eerste Plopsa-park weer open

28 mei 2020

Plopsa breidt uit: nieuw indoorpretpark op komst in Tsjechië

10 maart 2020