Plopsaland De Panne plant nieuwe grote attractie in 2020

Gepubliceerd op 09/01/2018 om 20:02

2020 wordt een bijzonder jaar voor Plopsaland De Panne. Het park bestaat dan 20 jaar en zal ter ere van die verjaardag een grote nieuwe attractie openen.

Dat heeft de CEO van Plopsa, Steve Van den Kerkhof, gezegd in een interview met Het Laatste Nieuws. Welk type attractie we mogen verwachten en waar die precies zal komen, is niet bekend. Van den Kerkhof spreekt wel over “iets groots en leuks”.

Het is voor het eerst sinds de opening van Heidi The Ride dat Plopsa nu een gerichte datum communiceert voor een volgende nieuwe attractie. Vorig jaar opende Plopsaland De Panne nog een nieuw themagebied rond Heidi. Blikvanger van Heidiland is Heidi The Ride: een houten achtbaan van 623 meter lang en 22 meter hoog, goed voor een investering van 5 miljoen euro.

Lees ook: Holiday Park kondigt nieuwe attracties aan tijdens fanday


15 jaar Plopsaland De Panne

In 2015, toen Plopsaland 15 jaar open was, kreeg het Kermisplein een grote opfrisbeurt en kreeg het Prinsessia-kasteel met daarin een restaurant en De Koffiekopjes een plaatsje in het park. Tijdens dat feestjaar werd ook de Plopsa Parade geïntroduceerd.

Verder laat de CEO ook weten dat de vernieuwingsoperatie van De Boomstammetjes uitgesteld is. In 2019 moeten de nieuwe boomstammetjes openen. Normaal had de renovatie – waarbij zowel het thema als de baan vernieuwd worden – deze winter al moeten plaatsvinden. Het nieuwe thema van De Boomstammetjes is nog niet bepaald.

Bron: Het Laatste Nieuws

Gerelateerd nieuws

Meer bezoekers voor Plopsa-parken tijdens herfstvakantie

3 november 2019

Foto-update uit Plopsaland De Panne (22 juni 2014)

22 juni 2014

Bekende auto’s in Plopsaland tijdens Cars and coasters!

11 juni 2014

Nieuwe extreme achtbaan Plopsaland De Panne krijgt Tomorrowland-thema

15 januari 2021

Plopsaland De Panne voortaan alle weekends van het jaar open

18 september 2020

Belgische Plopsa-parken opnieuw geopend vanaf 1 juli

8 juni 2020

Holiday Park kondigt nieuwe attracties aan tijdens fanday