Plopsaland De Panne plant nieuwe grote attractie in 2020

Gepubliceerd op 09/01/2018 om 20:02

2020 wordt een bijzonder jaar voor Plopsaland De Panne. Het park bestaat dan 20 jaar en zal ter ere van die verjaardag een grote nieuwe attractie openen.

Dat heeft de CEO van Plopsa, Steve Van den Kerkhof, gezegd in een interview met Het Laatste Nieuws. Welk type attractie we mogen verwachten en waar die precies zal komen, is niet bekend. Van den Kerkhof spreekt wel over “iets groots en leuks”.

Het is voor het eerst sinds de opening van Heidi The Ride dat Plopsa nu een gerichte datum communiceert voor een volgende nieuwe attractie. Vorig jaar opende Plopsaland De Panne nog een nieuw themagebied rond Heidi. Blikvanger van Heidiland is Heidi The Ride: een houten achtbaan van 623 meter lang en 22 meter hoog, goed voor een investering van 5 miljoen euro.

Lees ook: Holiday Park kondigt nieuwe attracties aan tijdens fanday


15 jaar Plopsaland De Panne

In 2015, toen Plopsaland 15 jaar open was, kreeg het Kermisplein een grote opfrisbeurt en kreeg het Prinsessia-kasteel met daarin een restaurant en De Koffiekopjes een plaatsje in het park. Tijdens dat feestjaar werd ook de Plopsa Parade geïntroduceerd.

Verder laat de CEO ook weten dat de vernieuwingsoperatie van De Boomstammetjes uitgesteld is. In 2019 moeten de nieuwe boomstammetjes openen. Normaal had de renovatie – waarbij zowel het thema als de baan vernieuwd worden – deze winter al moeten plaatsvinden. Het nieuwe thema van De Boomstammetjes is nog niet bepaald.

Bron: Het Laatste Nieuws

Gerelateerd nieuws

VTM-soap Familie krijgt ster op Walk of Fame

16 november 2016

Plopsa-parken beleven uitstekende juli-maand

1 augustus 2013

Gamma en TROS vieren in Plopsaland De Panne

26 juni 2013

Belgische Plopsa-parken opnieuw geopend vanaf 1 juli

8 juni 2020

Plopsa Indoor Coevorden heropent de deuren: eerste Plopsa-park weer open

28 mei 2020

Plopsa breidt uit: nieuw indoorpretpark op komst in Tsjechië

10 maart 2020

Holiday Park kondigt nieuwe attracties aan tijdens fanday