Plopsaland De Panne start seizoen met opening Heidi The Ride

Gepubliceerd op 01/04/2017 om 18:14

Vandaag heropende Plopsaland De Panne de deuren na een pauze van een drietal maanden. In die periode werd hard gewerkt in het park, niet alleen aan de afwerking van Heidiland.

Eindelijk is het zover. Na maanden van wachten en spanning konden de eerste bezoekers van Plopsaland De Panne vandaag op ontdekking en Heidiland en een ritje maken op Heidi The Ride. Het park was vandaag enkel geopend voor Telenet-klanten, vanaf morgen is iedereen welkom.

Sinds net na de kerstvakantie bleven de poorten van Plopsaland De Panne gesloten voor bezoekers. Tijdens die periode werd er in het park echter niet stilgezeten. Wij gingen vandaag op bezoek en zochten naar alle nieuwigheden, groot en klein.

Heidiland

Sinds ons laatste werfbezoek aan Heidiland in december vorig jaar, is er nog heel wat veranderd in het Zwitserse bergdorpje. Onder de ramen van de houten huisjes hangen nu kleurrijke bloemen, er verschenen meibomen en Zwitserse vlaggetjes en er werd zelfs een tweede attractie toegevoegd: De Dierenmolen.

Blikvanger van het nieuwe themagebied is uiteraard de 22 meter hoge houten achtbaan Heidi The Ride, gebouwd door het Amerikaanse Great Coasters International. Een ritje duurt zo’n 1 minuut en 15 seconden en brengt je tot bij De Vleermuis, waarna de trein weer terugkeert richting het station. Heidi The Ride is met begeleiding toegankelijk vanaf 1,20 meter en vanaf 1,40 meter zonder.

Heidiland heeft nog een tweede attractie: De Dierenmolen. Een draaimolen waarin je plaatsneemt op enkele typische dieren voor de Alpen: van geiten tot varkens. Tegenover de carrousel vind je de Heidi Games die volledig in het Heidi-thema past, inclusief aangepaste spelletjes. Ook de Plopsa Express vind je nu in Heidiland. De parktrein stopt voortaan vlak naast de houten achtbaan.

Bezoekers hoeven geen honger te lijden in Heidiland. Je kan er terecht bij Peter’s Snacks voor de kenmerkende worsten en lekker, vers schepijs. In het restaurant binnen zijn er 150 plaatsen, op het terras nog eens 125. De zitplaatsen in het restaurant bevinden zich zowel op het gelijkvloers als op de eerste verdieping, die met een trap en lift bereikbaar is. Een leuk detail: op de lift staat – volledig toepasselijk – de actie Lift me Up vermeld.

Souvenirs die je je Heidilandavontuur nooit doen vergeten, vind je in de Heidi Shop waarin je na een rit in Heidi The Ride terecht komt. Daar kan je ook je actiefoto van tijdens je achtbaanritje bekijken en kopen. Op het podium centraal op het plein kan je Heidi en Peter ontmoeten. Ze gaan dagelijks met alle bezoekers op de foto!

Ieder kwartier worden bezoekers getrakteerd op een prachtig schouwspel op de koekoeksklok naast Peter’s Snacks. Op de tonen van het Heidi-themanummer verschijnen Peter en Heidi er en maken ze iedereen attent op het uur.

Ploptuin

De Ploptuin schittert weer als nooit tevoren. In heel de zone werden gigantische bloemen en paddenstoelen toegevoegd en kreeg het Plop-beeld een nieuwe plaats nabij De Vleermuis in een bloemenperkje. Het Plop Hamburger Restaurant werd langs de buitenkant zo goed als volledig vernieuwd met onder andere een nieuwe laag verf en een nieuwe paddenstoel aan de rechterzijde. Op de menukaart vind je nu ook gourmetburgers.

Naast het restaurant werd het oude toiletblok afgebroken. In de plaats kwam een gloednieuw gebouw in de vorm van – hoe kan het ook anders – paddenstoelen. Het vorige toiletblok stond er al tijdens het tijdperk van het Meli-Park en werd tijdens de make-over van de Ploptuin in 2007 al eens onder handen genomen.

Attractieborden

Aan de ingang van bijna alle attracties in het park zijn nieuwe naamborden geplaatst. Op de vorige borden prijkte het oude Plopsaland-logo nog. De nieuwe borden zijn per thema anders vormgegeven. Zo past het naambord van bijvoorbeeld Heidi The Ride perfect in de omgeving van de attractie.

De borden van de Plopsa Express vermelden nu ook alle haltes waar de treinen stoppen en in welk station je je bevindt. Door de toevoeging van een nieuw station in Heidiland, kregen enkele andere stopplaatsen een nieuwe naam: station ‘Kasteelplein’ heet nu ‘Ploptuin’ en de halte aan het Dorpsplein kreeg de naam ‘Fonteinen Plein’. In het Ploptuin-station stopt momenteel echter geen trein.

Plattegrond

Met de opening van Heidiland werd ook de plattegrond wat aangepast. De digitale versie is al enkele dagen online te vinden en nu het park weer open is, krijgen we voor het eerst een kaart met een Heidiland zonder witte laag erover in onze handen. De attracties, horeca en winkel zijn toegevoegd aan de attractielijst. Zo weten we nu dat de gamesunit in Heidiland Heidi Games heet. Ook de veranderingen in de Plopspeeltuin zijn op de plattegrond te zien.

Naar goede gewoonte bevat de plattegrond ook heel wat informatie over onder meer evenementen, en abonnementen.

Ben je nieuwsgierig en wil je alle nieuwigheden in Plopsaland De Panne zelf gaan bekijken? Bestel dan nu je tickets met 5 euro korting in de Plopsa-ticketshop! Alle info vind je hier.

Vanaf morgen, zondag 2 april, is Plopsaland De Panne toegankelijk voor het grote publiek. Bekijk zeker altijd de openingstijden in onze kalender.

Nieuw in het park

Algemeen

Ingang

Dorpsplein

Ploptuin

Heidiland

Circus Bumba

Big en Betsy-zone

Kermisplein

Wickieland

Prinsessia-zone

Wizzy en Woppy-zone

Mega Mindy-zone

Foto's en video

Gerelateerd nieuws

Tweede beste kerstvakantie ooit voor Plopsa (persbericht)

25 december 2012

Rosanne van Esch genomineerd voor Mooi Mens-verkiezing

14 oktober 2013

Heel wat nieuwtjes onthuld op PlopsaFanday

29 november 2014

Nieuwe extreme achtbaan Plopsaland De Panne krijgt Tomorrowland-thema

15 januari 2021

Plopsaland De Panne voortaan alle weekends van het jaar open

18 september 2020

Belgische Plopsa-parken opnieuw geopend vanaf 1 juli

8 juni 2020