Plopsaland De Panne start seizoen vol nieuwigheden

Gepubliceerd op 11/04/2019 om 20:06

Plopsaland De Panne heeft de aftrap gegeven voor seizoen 2019. Dit jaar opent het park twee vernieuwde attracties: de K3 Roller Skater en Dino Splash. Daarnaast zijn er verschillende andere vernieuwingen.

De start van de paasvakantie gaat traditioneel samen met de opening van het pretparkseizoen. Na Plopsa Coo afgelopen zaterdag, was het zondag de beurt aan Plopsaland De Panne. Het park heeft ook dit seizoen heel wat nieuwtjes in petto voor haar bezoekers. De K3 Roller Skater, één van de twee vernieuwde attracties van dit jaar, is sinds enkele dagen open.

Bijna 20 jaar lang stond de Rollerskater in het teken van Wizzy en Woppy. Daar kwam deze winter verandering in. Naar aanleiding van de populaire reeks Roller Disco kreeg de achtbaan, die oorspronkelijk opende in 1990, een K3-thema en een nieuwe naam: K3 Roller Skater. Langs de baan van de 13 meter hoge attractie staan nu onder meer een enorme roze zonnebril, flamingo en snoepje met ‘I Love You’ erop. De wasmachine werd omgebouwd tot muziekbox met microfoon erop. Het rommelrek boven het station werd opgeruimd, kreeg een paarse kleur en nieuwe objecten waaronder een rolschaats en K3-logo.

Ook de trein van de K3 Roller Skater kreeg nieuwe kleuren

Ook het nabijgelegen restaurant, voorheen Wizzy’s Fornuis, werd onder handen genomen. Het uitgiftepunt waar diverse frituursnacks verkrijgbaar zijn, heet vanaf nu K3 Keuken en kreeg een blauwe kleur met gouden tinten. Aan de zijkant prijkt een K3-logo dat dankzij onderschrift ‘fornuis’ doet terugdenken aan het voormalige thema van het restaurant.

Op 4 en 5 mei wordt de vernieuwde achtbaan officieel geopend door Hanne, Klaasje en Marthe van K3. Ze geven dan ook een spetterend liveoptreden in Plopsaland De Panne.

Dino Splash

Naast de K3 Rollerskater opent Plopsaland De Panne dit jaar nog een tweede vernieuwde attractie. De boomstamattractie heeft het Samson&Gert-thema ingeruild voor dino’s. Het kasteel, in de beginjaren van Plopsaland dat van Samson, werd daarom afgebroken. Ook het station ging grotendeels op de schop: enkel het torentje bleef staan en werd omgevormd tot boom. Wie goed kijkt, ziet tussen de rotsen van het Dino Splash-station een vervallen kasteel.

Rond het hoogste deel van de attractie staat momenteel een stalen structuur die later de enorme vulkaan wordt. Aan het begin van de grote lifthill is al een eerste, kleinere vulkaan in spuitbeton verschenen. Langs de baan komen tientallen animatronics en beelden van dinosaurussen. Ook de wachtrij wordt compleet vernieuwd en zal via een houten brug langs de attractie en beplanting kronkelen.

Plopsa Hotel

De bouw van het Plopsa Hotel evolueert aan sneltempo. Afgelopen woensdag legden Plopsa-CEO Steve Van den Kerkhof, Studio 100-baas Gert Verhulst en Vlaams minister van Toerisme Ben Weyts de officiële eerste steen voor het hotel, dat al sinds september in aanbouw is. Ondertussen staan al twee verdiepingen overeind en zijn het restaurant en de foyer van het hotel al duidelijk zichtbaar.

Het Plopsa Hotel moet de deuren openen tijdens de zomer van 2020. Er komen 117 kamers, waarvan 25 thema- en luxesuites. Onder meer K3, Kabouter Plop, Maya de Bij en Bumba krijgen hun eigen themasuite in het hotel. Verder zijn ook een buffetrestaurant, twee bars en verschillende vergaderzalen gepland.

Pasen met Kabouter Plop

Naar jaarlijkse gewoonte vindt tijdens de paasvakantie de Paasshow met Kabouter Plop plaats in Plopsaland De Panne. De show staat dit jaar in het teken van vier toverglazen die door de Paashaas achtergelaten zijn. Vlakbij heeft hij ook een brief achtergelaten voor Plop waarin staat dat hij met een toverspreuk aan chocolade ei kan laten verschijnen in één van de glazen. Met behulp van de hele zaal gaat Kabouter Plop op zoek naar het juiste toverglas.

De Plop Show is nog de hele paasvakantie, tot en met 19 april, dagelijks twee keer te zien in het Plopsa Theater. Plopsaland De Panne is tijdens de vakantie geopend van 10u00 tot 18u00.

Nieuw in het park

Algemeen

Dorpsplein

Piratenzone

Kasteelplein

De Wereld van Kaatje

ROX-zone

Wickieland

Circus Bumba

Foto's

Gerelateerd nieuws

20 jaar Ketnet brengt oude en nieuwe gezichten naar Plopsaland

16 november 2017

De geveltjes van het theater krijgen vorm!

6 maart 2013

Het zomerse PlopsaFUN-magazine is er!

17 juli 2014

Nieuwe extreme achtbaan Plopsaland De Panne krijgt Tomorrowland-thema

15 januari 2021

Plopsaland De Panne voortaan alle weekends van het jaar open

18 september 2020

Belgische Plopsa-parken opnieuw geopend vanaf 1 juli

8 juni 2020