Plopsaland De Panne steunt Rode Kruis met bloedinzameling

Gepubliceerd op 11/08/2015 om 16:21

Plopsa en het Rode Kruis slaan de handen in elkaar voor een bloedinzameling in Plopsaland De Panne. Het Rode Kruis is dringend op zoek naar bloeddonoren, want de bloedvoorraad slinkt.

Bloed geven redt niet alleen levens, het is ook goed voor de team spirit. Onder dat motto slaan Plopsa en het Rode Kruis de handen in elkaar en organiseren ze samen de allereerste bloedinzameling in Plopsaland De Panne. Deze zal doorgaan op vrijdag 21 augustus van 17u30 tot 20u30 in de Foyer van het Plopsa Theater. Iedereen die een steentje (lees: bloeddruppeltje) wil bijdragen is van harte welkom. Je moet je daarvoor wel vooraf registreren via plopsageeftbloed.be. Op 20 augustus zal het Rode Kruis bezoekers aan de ingang van het park aanspreken en hen warm maken om bloed te geven.

An Luyten, pers- en mediamanager Rode Kruis:
We zijn heel blij met deze samenwerking met Plopsa. In de zomer is het altijd een uitdaging om genoeg bloed in voorraad te hebben. En tijdens de zomermaanden wemelt het in Plopsaland van de medewerkers die bloed kunnen geven. Naast alle werknemers, willen we ook de bezoekers van Plopsaland De Panne warm maken om bloed te doneren. Ook zij zijn van harte welkom op de inzameling.

Studio 100-baas Gert Verhulst en zijn vriendin Ellen Callebout geven alvast het goede voorbeeld: beiden registreerden zich als bloeddonor en willen hiermee iedereen die zich nog niet ingeschreven heeft aanmoedigen om hetzelfde te doen. Ook de parkmanager van Plopsaland De Panne, Wim Wauters, heeft zich al geregistreerd.

De bloedinzameling vindt plaats naar aanleiding van het streven van Plopsa naar het label ‘Onderneming met een Hart’. Dat label wordt verkregen wanneer een organisatie zich voldoende inzet om bloeddonoren te werven.

Wim Wauters, parkmanager Plopsaland De Panne:
We zouden het een hele eer vinden om de lijst van ‘Ondernemingen met een Hart te vervoegen. We moedigen onze werknemers die in aanmerking komen om bloed te geven dan ook aan om de stap te zetten. We willen immers graag ons steentje bijdragen aan de maatschappij en dergelijke initiatieven helpen ons om dit te verwezenlijken. We zijn blij dat we kunnen rekenen op het enthousiasme van ons personeel en hopen ook vanuit de bezoekers veel registraties te ontvangen.

De bloedinzameling gaat door in de Foyer van het Plopsa Theater in Plopsaland De Panne. Wie zich vooraf geregistreerd heeft en geen ticket of abonnement voor Plopsaland heeft, kan vanaf 17u30 gratis het park betreden.

Bron: persbericht Plopsa

Gerelateerd nieuws

Plopsaland De Panne nog op zoek naar studenten en seizoensmedewerkers

21 maart 2017

Bouw glijbanen Plopsaqua begonnen!

14 april 2014

Plopsa zoekt 2.000 medewerkers op originele manier

2 februari 2018

Nieuwe extreme achtbaan Plopsaland De Panne krijgt Tomorrowland-thema

15 januari 2021

Plopsaland De Panne voortaan alle weekends van het jaar open

18 september 2020

Belgische Plopsa-parken opnieuw geopend vanaf 1 juli

8 juni 2020