Plopsaland De Panne terug even Winter Plopsaland

Gepubliceerd op 17/12/2016 om 20:00

De maand december staat bij Plopsa uiteraard in het teken van de winter en kerst. Nog tot het einde van de kerstvakantie is Plopsaland De Panne omgetoverd tot Winter Plopsaland, compleet met kerstbomen en sneeuw.

Al voor het 10e jaar op rij opent Plopsaland De Panne de deuren tijdens de maand december en begin januari. Het park wordt dan omgetoverd tot Winter Plopsaland en er hangt een erg gezellige sfeer. Overal in het park staan besneeuwde kerstbomen en hangen guirlandes boven de wandelpaden. Zelfs de restaurants (o.a. Mr. Spaghetti) zijn in kerstsfeer gebracht.

Bij het binnenkomen van het park bots je, nadat je de kerstbomen langs de Plopsa Boulevard bent gepasseerd, al meteen op de schaatspiste op het Dorpsplein. Schaatsen in alle maten zijn er gratis ter beschikking. Ook de Kerstman is erbij: je kan hem ontmoeten op het Kermisplein.

De dag wordt afgerond met de Plopsa Parade, die voor de gelegenheid een winterse touch kreeg. Op de outfits van de Plopsa-figuren zijn voor het eerst lichtjes bevestigd en in de parade kan je ook de kerstelfjes – die je bij het begin van de dag aan de ingang vindt – bewonderen.

Tijdens de kerstvakantie wordt het extra animatieaanbod nog uitgebreid. En tijdens de Ketnet Kerst-nocturnes (26 tot 30 december) zijn er meet and greets met de acteurs van D5R. Winter Plopsaland sluit de deuren dan pas om 19u, met vuurwerk uiteraard. Het volledige programma kan je hier raadplegen.

Op 17 en 18 december staat er bovendien nog iets extra op het programma. Tijdens het weekend kunnen kinderen tussen 3 en 6 jaar hun eerste meters snowboarden onder begeleiding van professionals, volledig gratis! Meer info vind je op de website van Plopsaland.

Bovendien krijg je 5 euro korting per ticket voor Plopsaland De Panne met de promocode ‘KidsOnSnow’.

Heidiland

Om Heidiland tijdens de paasvakantie klaar te krijgen voor opening, wordt er momenteel hard gewerkt in het gebied. De bovenverdiepingen van de huisjes lijken zo goed als klaar te zijn. Gisteren werd de – voorlopig nog kale – meiboom nabij de ingang van de attractie geplaatst. Ook aan de grote koekoeksklok wordt gewerkt.

Langs de volledige lengte van houten achtbaan Heidi The Ride werd aan de parkingkant een houten schutting geplaatst om de geluidshinder voor de buurtbewoners zo veel mogelijk te beperken.

Als alles volgens plan verloopt, gaat Heidiland komend voorjaar open. Daarvoor moeten er wel eerst geluidsmetingen plaatsvinden, zo bleek afgelopen week.

Koop snel jouw tickets voor Winter Plopsaland online via de ticketshop van Plopsa en geniet van 5 euro korting per ticket met de promocode ‘Deal’!

Nieuw in het park

Algemeen

Kasteelplein

Foto's en video

Gerelateerd nieuws

‘Mega Mindy zomeravonden’ in Plopsaland De Panne

6 augustus 2012

Foto-update uit Plopsaland De Panne (18 augustus 2016)

18 augustus 2016

Plopsaland op zoek naar personeel voor camping

12 januari 2017

Nieuwe extreme achtbaan Plopsaland De Panne krijgt Tomorrowland-thema

15 januari 2021

Plopsaland De Panne voortaan alle weekends van het jaar open

18 september 2020

Belgische Plopsa-parken opnieuw geopend vanaf 1 juli

8 juni 2020