Plopsaland De Panne trapt 15e seizoen af

Gepubliceerd op 06/04/2015 om 21:08

Sinds gisteren staan de deuren van Plopsaland De Panne weer open en is het park klaar om ook dit seizoen meer dan 1 miljoen bezoekers te ontvangen. De bouwteams hebben de afgelopen maanden echter niet stilgezeten.

Na iets meer dan drie maanden gesloten te zijn, is Plopsaland De Panne sinds afgelopen weekend weer geopend voor bezoekers. Plopsaland bestaat dit jaar 15 jaar en pakt daarom uit met enkele vernieuwingen. De grootste nieuwigheid is enkele weken geleden al geopend: Plopsaqua. Het park pakte ook het Kermisplein van Samson en Gert aan en opent dit najaar het Prinsessia-kasteel boven De Koffiekopjes.

Dat het park dit seizoen z’n 15e verjaardag viert, laat het ook duidelijk blijken in het park. Als je het park binnenkomt, zie je meteen de grote, kleurrijke verjaardagstaart en de aangepaste vlaggen. Ook Koning Plopsa is weer helemaal terug. Het figuurtje was tijdens de beginjaren van het park een vaste waarden.

F.C. De Kampioenen Café

Plopsaland De Panne heeft er een nieuw horecapunt bij. In het gebouw op het Dorpsplein waar tot vorig seizoen het K3 Museum stond, staat nu het decor van het café uit de Vlaamse televisiereeks F.C. De Kampioenen. Ook een stukje van de antiekzaak van Fernand staat er opgesteld.

Aan de gevel van het gebouw prijkt een groot F.C. De Kampioenenlogo en zijn groen-gele vlagjes bevestigd. Vlak voor het gebouwtje is er een terras, volledig in het voetbalthema, en zijn er zelfs vuilbakken van F.C. De Kampioenen.

Kermisplein

Ter ere van het 15 jarig bestaan van het park en de 25ste verjaardag van Samson en Gert werd afgelopen winter het Kermisplein onder handen genomen. De grootste wijzigingen hier zijn de Kiosk centraal op het plein, Fred Kroket en de nieuwe Wienerwalz. Het park verving de oude kettingmolen vanwege zijn ouderdom.

Fred Kroket kreeg een grote opknapbeurt. Het bovenste gedeelte van de buitenmuren kreeg nieuwe decoratieve elementen en de naamborden werden weggenomen en vervangen door nieuwe en modernere. Ook het gebouwtje van de Scooter en Safari onderging een vergelijkbare verandering. Het doek op de achterste wand van de Scooter werd overigens vernieuwd. De Carrousel heeft weer opnieuw een Samson en Gert-thema.

Bij De Brandweer werd de tot voor kort rode buis die zorgt voor de watertoevoer, blauw/grijs geschilderd. Hieraan wordt later nog een beeld van Van Leemhuyzen gehangen. Ook de panelen waarop in de attractie met water gespoten wordt, kregen een opknapbeurt.

Verder zijn de twee horecapunten op het plein gedecoreerd en hernoemd naar Chez Albert en Mevrouw Praline. Boven het pad tussen Circus Bumba en het Kermisplein is een spandoek gehangen.

Prinsessia Kasteel

Dit najaar opent Plopsaland het kasteel uit de Studio 100-reeks Prinsessia. Het kasteel zal gebouwd worden bovenop De Koffiekopjes. De attractie is bijna volledig gedemonteerd, enkel het onderste gedeelte is nog opgebouwd. Er zijn boven water reeds betonnen funderingen aangelegd voor de bouw van het kasteel.

Wickie de Musical

Vandaag vond in het Plopsa Theater de première van Wickie de Musical plaats. Op de première waren heel wat BV’s aanwezig. Een verslag van die première vind je hier. De musical is op zaterdag 11 en zondag 12 april nog te zien in het Plopsa Theater en later ook in het Ethias Theater en de Antwerpse Stadsschouwburg.

Nieuw in het park

Algemeen

Plopsaqua

Ingangsplein

Dorpsplein

Mayaland

Ploptuin

Kasteelplein

Piratenzone

ROX-zone

Kermisplein

Circus Bumba

Foto's

 

 

 

Gerelateerd nieuws

Bouw Plopsa Hotel in Plopsaland De Panne gestart

19 september 2018

Belgische Plopsa-parken beleefden succesvolle herfstvakantie

2 november 2013

Foto-update uit Plopsaland De Panne (16 augustus 2014)

16 augustus 2014

Nieuwe extreme achtbaan Plopsaland De Panne krijgt Tomorrowland-thema

15 januari 2021

Plopsaland De Panne voortaan alle weekends van het jaar open

18 september 2020

Belgische Plopsa-parken opnieuw geopend vanaf 1 juli

8 juni 2020