Plopsaland De Panne verkoopt achtbaan De Vleermuis

Gepubliceerd op 09/08/2015 om 10:07

De Vleermuis in Plopsaland De Panne is waarschijnlijk aan zijn laatste seizoenen bezig. Plopsaland biedt de achtbaan sinds enkele dagen te koop aan op een tweedehandssite voor attracties.

Eén van de weinige achtbanen die Plopsaland De Panne telde bij de opening van het park in 2000, De Vleermuis, staat te koop. Sinds enkele dagen kunnen geïnteresseerden via een tweedehandswebsite een bod uitbrengen op de achtbaan. Aan Themeparkfreaks liet Plopsa weten: “We hopen deze attractie binnen een termijn van 3 jaar te kunnen verkopen, er is dus absoluut geen haast bij.”

Op die site staat te lezen dat beide tracks van de achtbaan 340 meter lang zijn en het hoogste punt zich op 11 meter bevindt. Het liftsysteem werd dit jaar nog volledig vernieuwd. De Plopsa-website meldt dat de attractie gesloten is tot 15 augustus. Dat komt door een defect onderdeel dat vervangen moet worden.

De Vleermuis in de Ploptuin van Plopsaland is een unieke achtbaan: nergens ter wereld kan je een achtbaan van het type Caripro Suspended Roller Coaster met een dubbele baan terugvinden. De bouwer van de attractie, het Nederlandse bedrijf Caripro, ging in 2001 failliet.

Plopsaland opent volgende zomer een houten achtbaan in de buurt van De Vleermuis. Voor die nieuwe achtbaan zouden geen attracties moeten verdwijnen, zei CEO Steve Van den Kerkhof in april. Waarom er nu toch een attractie verdwijnt, is niet duidelijk.

In het verleden waren er al geruchten over het verdwijnen van De Vleermuis en een verplaatsing naar een ander Plopsa-park. Die werden toen ontkend door Plopsa.

Bronnen: Themeparkfreaks, Intermark Ride Group

De beste kortingen voor Plopsaland De Panne

Gerelateerd nieuws

Mega Mindy mobiel uitgebrand in Plopsaland De Panne

9 september 2014

Telenet organiseert wedstrijd rond klantendag in Plopsaland

18 maart 2013

Plopsa zoekt 2.000 medewerkers op originele manier

2 februari 2018

In detail: zo zal het hotel van Plopsaland De Panne eruitzien

22 mei 2018

Locatie nieuwe achtbaan en darkride Plopsaland De Panne bekend

21 mei 2018

Opening Holiday Indoor ligt vast, hotel en waterpark volgen

20 mei 2018