Plopsaland De Panne vernieuwt Halloween met eerste Scare Nights

Gepubliceerd op 05/03/2018 om 13:30

Dit jaar pakt Plopsaland De Panne de Halloween-periode iets anders aan. Naast de bekende Ketnet-nocturnes komt er ook een eerste editie van de Halloween Scare Nights, inclusief spookhuizen.

De periode rond Halloween wordt ieder jaar populairder bij pretparken en nu wil ook Plopsaland De Panne meer inspelen op die trend. Liefhebbers van het griezelfeest hebben naast Halloween met Nachtwacht en de Ketnet-nocturnes nog iets om naar uit te kijken dit jaar: de Halloween Scare Nights. Plopsaland De Panne organiseert tijdens de herfstvakantie voor de eerste keer een 16+-evenement.

Tijdens de Scare Nights wordt het attractieaanbod uitgebreid met twee spookhuizen: Freak Circus en Camping ‘t Zonnetje. Freak Circus wordt door het park omschreven als “het lugubere circus van een failliet circusgezelschap in een verlaten tunnel”. Mogelijk krijgt de tunnel vlakbij Wickieland waarin de Plopsa Express-treinen opgesteld staan even een nieuwe bestemming.

Het tweede spookhuis – Camping ‘t Zonnetje – is duidelijk een verwijzing naar spookhuis Camp Sonnenschein in Holiday Park, waar al enkele jaren een ‘horrorevent’ plaatsvindt. Vorig jaar werden in dat spookhuis nog spullen gebruikt van Camping Ter Hoeve: de begin vorig jaar door Plopsa overgenomen camping naast Plopsaland. De spookhuizen komen in een afgescheiden gebied en zijn gratis toegankelijk.

Lees ook: Nieuwe Fright Nights in Holiday Park zijn een succes


Spookhuis Camp Sonnenschein in Holiday Park (foto: CoasterWorld)

Jolien De Tender, woordvoerster Plopsa Group:
We zien enorm veel potentieel in zo’n evenement, ook vanuit Nederland en Frankrijk. Heel veel tieners bezoeken nu al Plopsaqua en we krijgen ook herhaaldelijk de vraag naar een extra halloweenprogramma naast wat we momenteel al doen.

De Halloween Scare Nights vinden in Plopsaland De Panne plaats van 29 oktober tot en met 2 november, tegelijk met de Ketnet Halloween Nocturnes. Het park is dan voor het eerst tot 22u geopend, drie uur langer dan de voorbije jaren het geval was. De twee spookhuizen zijn toegankelijk voor bezoekers vanaf 16 jaar.

Het Scare Nights-concept komt overgewaaid uit Holiday Park. Het Duitse Plopsa-park was in 2017 al toe aan de vierde editie van het horrorevent, dat toen voor het eerst onder de naam Fright Nights plaatsvond. De absolute topdag was 31 oktober met 21.300 bezoekers: goed voor een nieuw record.

Gerelateerd nieuws

Kaatje zorgt voor nieuw bezoekersrecord Plopsaland De Panne

9 juni 2014

Plopsaland De Panne start seizoen met opening Heidi The Ride

1 april 2017

Plopsaland De Panne wil extreme nieuwe achtbaan openen

12 augustus 2019

Tweede editie Halloween Scare Nights gestart in Plopsaland De Panne

13 oktober 2019

Laura Tesoro onthult ster op Walk of Fame in Plopsaland

12 oktober 2019

Mijlpaal voor Plopsa Hotel: hoogste punt bereikt

8 oktober 2019

Nieuwe Fright Nights in Holiday Park zijn een succes
UitgelichtKom griezelen in de Plopsa-parken!
Plopsaland De Panne
Plopsa Indoor Hasselt
Plopsa Indoor Coevorden
Plopsa Coo
Holiday Park

Halloween met Piet Piraat

Plopsaland De Panne

Halloween Scare Nights

Plopsaland De Panne

Ketnet Halloween Nocturnes

Plopsaland De Panne