Plopsaland De Panne vernieuwt Halloween met eerste Scare Nights

Gepubliceerd op 05/03/2018 om 13:30

Dit jaar pakt Plopsaland De Panne de Halloween-periode iets anders aan. Naast de bekende Ketnet-nocturnes komt er ook een eerste editie van de Halloween Scare Nights, inclusief spookhuizen.

De periode rond Halloween wordt ieder jaar populairder bij pretparken en nu wil ook Plopsaland De Panne meer inspelen op die trend. Liefhebbers van het griezelfeest hebben naast Halloween met Nachtwacht en de Ketnet-nocturnes nog iets om naar uit te kijken dit jaar: de Halloween Scare Nights. Plopsaland De Panne organiseert tijdens de herfstvakantie voor de eerste keer een 16+-evenement.

Tijdens de Scare Nights wordt het attractieaanbod uitgebreid met twee spookhuizen: Freak Circus en Camping ’t Zonnetje. Freak Circus wordt door het park omschreven als “het lugubere circus van een failliet circusgezelschap in een verlaten tunnel”. Mogelijk krijgt de tunnel vlakbij Wickieland waarin de Plopsa Express-treinen opgesteld staan even een nieuwe bestemming.

Het tweede spookhuis – Camping ’t Zonnetje – is duidelijk een verwijzing naar spookhuis Camp Sonnenschein in Holiday Park, waar al enkele jaren een ‘horrorevent’ plaatsvindt. Vorig jaar werden in dat spookhuis nog spullen gebruikt van Camping Ter Hoeve: de begin vorig jaar door Plopsa overgenomen camping naast Plopsaland. De spookhuizen komen in een afgescheiden gebied en zijn gratis toegankelijk.

Lees ook: Nieuwe Fright Nights in Holiday Park zijn een succes


Spookhuis Camp Sonnenschein in Holiday Park (foto: CoasterWorld)

Jolien De Tender, woordvoerster Plopsa Group:
We zien enorm veel potentieel in zo’n evenement, ook vanuit Nederland en Frankrijk. Heel veel tieners bezoeken nu al Plopsaqua en we krijgen ook herhaaldelijk de vraag naar een extra halloweenprogramma naast wat we momenteel al doen.

De Halloween Scare Nights vinden in Plopsaland De Panne plaats van 29 oktober tot en met 2 november, tegelijk met de Ketnet Halloween Nocturnes. Het park is dan voor het eerst tot 22u geopend, drie uur langer dan de voorbije jaren het geval was. De twee spookhuizen zijn toegankelijk voor bezoekers vanaf 16 jaar.

Het Scare Nights-concept komt overgewaaid uit Holiday Park. Het Duitse Plopsa-park was in 2017 al toe aan de vierde editie van het horrorevent, dat toen voor het eerst onder de naam Fright Nights plaatsvond. De absolute topdag was 31 oktober met 21.300 bezoekers: goed voor een nieuw record.

Gerelateerd nieuws

Hotel Plopsaland De Panne moet deuren openen in 2020

2 april 2018

Abonnementen tijdelijk te koop in geschenkverpakking

9 december 2015

Data voor 3 Proximus-klantendagen in Plopsa-parken bekend

15 januari 2018

Nieuwe extreme achtbaan Plopsaland De Panne krijgt Tomorrowland-thema

15 januari 2021

Plopsaland De Panne voortaan alle weekends van het jaar open

18 september 2020

Belgische Plopsa-parken opnieuw geopend vanaf 1 juli

8 juni 2020

Nieuwe Fright Nights in Holiday Park zijn een succes