De komende maanden zal Plopsaland De Panne twee populaire attracties vernieuwen. Met dit bericht pakte de PlopsaFansite deze avond uit. 'De piratenboot', die begin juli gedemonteerd werd voor een grootschalig onderhoud, zal deze maand terug heropenen. Ook de achtbaan 'Viktor's race' zal grondig vernieuwd worden. De baan wordt volledig afgebroken en vervangen door een gelijkaardig, vernieuwd model."> De komende maanden zal Plopsaland De Panne twee populaire attracties vernieuwen. Met dit bericht pakte de PlopsaFansite deze avond uit. 'De piratenboot', die begin juli gedemonteerd werd voor een grootschalig onderhoud, zal deze maand terug heropenen. Ook de achtbaan 'Viktor's race' zal grondig vernieuwd worden. De baan wordt volledig afgebroken en vervangen door een gelijkaardig, vernieuwd model."> De komende maanden zal Plopsaland De Panne twee populaire attracties vernieuwen. Met dit bericht pakte de PlopsaFansite deze avond uit. 'De piratenboot', die begin juli gedemonteerd werd voor een grootschalig onderhoud, zal deze maand terug heropenen. Ook de achtbaan 'Viktor's race' zal grondig vernieuwd worden. De baan wordt volledig afgebroken en vervangen door een gelijkaardig, vernieuwd model.">

Plopsaland De Panne vernieuwt twee populaire attracties

Gepubliceerd op 12/09/2013 om 20:22

De komende maanden zal Plopsaland De Panne twee populaire attracties vernieuwen. Met dit bericht pakte de PlopsaFansite deze avond uit. ‘De piratenboot’, die begin juli gedemonteerd werd voor een grootschalig onderhoud, zal deze maand terug heropenen. Ook de achtbaan ‘Viktor’s race’ zal grondig vernieuwd worden. De baan wordt volledig afgebroken en vervangen door een gelijkaardig, vernieuwd model.

Binnenkort zal Plopsaland De Panne de populaire attracties ‘De piratenboot’ en ‘Viktor’s race’ vernieuwen. ‘De piratenboot’ zal deze maand terug heropenen en ‘Viktor’s race’ zal na de herfstvakantie afgebroken en vervangen worden door een nieuw model.

De piratenboot
Begin juli verliet de boot van ‘De piratenboot’ na meer dan 40 jaar voor het eerst de parkgrenzen van Plopsaland De Panne. Door grootschalige technische problemen met de attractie, diende de attractie weggevoerd te worden voor onderhoud. Ook het beugelsysteem kreeg een update.

Steve van den Kerkhof beweerde aan de PlopsaFansite dat de attractie deze maand nog zal heropenen voor bezoekers.

Viktor’s race
De huidige oudste nog in werking zijnde achtbaan, ‘Viktor’s race’ in Plopsaland De Panne, zal na de herfstvakantie gesloten en afgebroken worden. De in 1976 geopende ‘keverbaan’ van bouwer Zierer zal dan volledig gedemonteerd en vervangen worden door een gelijkaardig, vernieuwd model.

‘Viktor’s race’, voorheen ‘Dongo’s race’ en ‘De keverbaan’, was jarenlang de oudste nog in werking zijnde achtbaan van België. Vanaf de herfstvakantie zal de ‘Keverbaan’ in Bellewaerde Park, enkele tientallen kilometers van Plopsaland De Panne, die titel krijgen.

De attractie en het gedeelte errond werden afgelopen winter omgetoverd tot de leefwereld van Kaatje en haar vrienden.

Gerelateerd nieuws

Kaatje zorgt voor nieuw bezoekersrecord Plopsaland De Panne

9 juni 2014

Openingsuren tijdens de eindejaarsperiode

13 december 2012

Plopsa-parken ontvangen meer dan 100.000 bezoekers tijdens kerstvakantie

4 januari 2014

Plopsaland De Panne voortaan alle weekends van het jaar open

18 september 2020

Belgische Plopsa-parken opnieuw geopend vanaf 1 juli

8 juni 2020

Plopsa Indoor Coevorden heropent de deuren: eerste Plopsa-park weer open

28 mei 2020