Plopsaland De Panne waarschuwt voor frauduleuze e-mails

Gepubliceerd op 21/06/2018 om 18:39

Plopsaland De Panne is het slachtoffer geworden van oplichters die valse abonnementen proberen te verkopen. Via de telefoon en e-mails wordt geprobeerd om gevoelige informatie te verzamelen. Het park heeft een klacht ingediend.

Deze week kwamen bij Plopsa al verschillende meldingen binnen over een bedrijf dat naar eigen zeggen een voordelig pretparkabonnement verkoopt. Dat zou toegang geven tot verschillende pretparken, waaronder Plopsaland De Panne. Plopsa benadrukt dat deze actie nep is en vraagt om niet in te gaan op het verzoek van de oplichters.

Mensen worden eerst opgebeld door het fictieve bedrijf ‘Dland World’ en ontvangen vervolgens een e-mail die aanspoort tot de aankoop van een ‘DCARD Seizoenskaart’. Getroffen personen worden gevraagd hun gegevens te controleren en de kaart te bestellen door op een link te klikken. Het frauduleuze bedrijf probeert op die manier gevoelige informatie te verkrijgen.

Nadat Plopsaland De Panne verschillende klachten over deze actie ontving, heeft het beslist aangifte te doen van de feiten. In het kader van het onderzoek, vraagt de politie om de originele mail niet door te sturen naar Plopsa. Personen die toch overgegaan zijn tot betaling, worden verzocht om klacht in te dienen bij de lokale politie.

Wim Wauters, parkmanager Plopsaland De Panne:
We willen iedereen waarschuwen en oproepen om mails van de afzender ‘Dland World’ niet te openen, niet op de links te klikken en in geen geval tot betaling over te gaan.

Een Plopsa-abonnement is enkel te koop aan de kassa’s van alle Plopsa-parken, online op de website van het park of bij Plopsa Fans, dat tickets en abonnementen altijd via de officiële Plopsa-website aanbiedt. Eerder kregen enkele andere Europese pretparken te maken met fraudeurs die goedkopere tickets zouden verkopen. Ook die waren vals.

Bron: Persbericht Plopsa

Gerelateerd nieuws

Decoratiebedrijf Plopsa-parken failliet verklaard

31 januari 2019

Air Force One komt niet naar Holiday Park

24 mei 2013

Belgische pretparken zitten samen over rookverbod

28 juni 2016

Nieuwe extreme achtbaan Plopsaland De Panne krijgt Tomorrowland-thema

15 januari 2021

Plopsaland De Panne voortaan alle weekends van het jaar open

18 september 2020

Belgische Plopsa-parken opnieuw geopend vanaf 1 juli

8 juni 2020