Plopsaland De Panne werkt binnenkort op groene stroom

Gepubliceerd op 24/05/2017 om 19:24

Plopsaland De Panne heeft een nieuwe stap gezet richting het milieuvriendelijk opwekken van stroom. De investering kadert binnen de duurzaamheidsdoelstelling van Plopsa.

Het park werkt daarvoor samen met verwarmingsspecialist Remeha, dat al vier jaar de Plopsa-parken verwarmt. Een zogenaamde warmtekrachtkoppeling moet ervoor zorgen dat Plopsaland De Panne per jaar meer dan 2000 MWh (Megawatt-uur) aan energie en elektriciteit kan besparen. Ook de CO2-uitstoot zal aanzienlijk verlagen.

De investering werd afgelopen zaterdag aangekondigd tijdens de Remeha Family Day die plaatsvond in Plopsaland De Panne. Dat gebeurde in het bijzijn van Vlaams viceminister-president Bart Tommelein, die bevoegd is voor onder andere Energie.

Bart Tommelein, Vlaams minister van Energie:
Met deze investering zet Plopsa een nieuwe stap richting het halen van de Europese klimaatdoelstellingen tegen 2020 en 2050. Uiteraard kunnen we dergelijke initiatieven alleen maar sterk toejuichen!

Nog dit najaar zal de warmtekrachtkoppeling geïnstalleerd worden in Plopsaland De Panne. Met de investering is een prijskaart van 500.000 euro gemoeid, maar die zal zichzelf na 3,5 jaar terugbetalen.

Bron: Persbericht Plopsa

Gerelateerd nieuws

Plopsaland De Panne gaat ticketautomaten plaatsen

17 december 2017

Plannen subtropisch zwembad voorgesteld

24 juli 2012

Mega Mindy Boevendagen terug in Plopsaland De Panne

17 september 2014

Nieuwe extreme achtbaan Plopsaland De Panne krijgt Tomorrowland-thema

15 januari 2021

Plopsaland De Panne voortaan alle weekends van het jaar open

18 september 2020

Belgische Plopsa-parken opnieuw geopend vanaf 1 juli

8 juni 2020