Plopsaland maakt openingsdatum Dino Splash bekend

Gepubliceerd op 08/07/2019 om 19:25

Het is beslist: waterbaan Dino Splash in Plopsaland De Panne gaat woensdag open. Vanaf dan kunnen bezoekers van het park een ritje maken door een prehistorisch landschap met dino’s.

De afgelopen maanden werkte Plopsaland De Panne hard aan een upgrade van De Boomstammetjes. Na de testopening van zaterdag kondigt Plopsa nu een concrete openingsdatum aan. “We openen de Dino Splash tijdelijk vanaf 10 juli“, vertelt Plopsa-CEO Steve Van den Kerkhof aan Plopsa Fans. De attractie blijft draaien tot het einde van de herfstvakantie.

Het gaat om een opening in ‘avant-première’. ‘s Nachts zullen nog heel wat details toegevoegd worden. Zo zullen er nog meer dinosaurussen verschijnen langsheen het kronkelende parcours van de attractie. Heel wat van die beelden gaan binnenkort ook bewegen. Tegen april 2020 zal de Dino Splash volledig afgewerkt zijn en vindt ook de officiële opening plaats. “Het wordt de mooiste attractie van het park”, belooft de CEO.

Lees ook: Eerste dino’s aangekomen bij Dino Splash in Plopsaland De Panne

Afgelopen zaterdag was de attractie bij wijze van test al enkele uren geopend. Onder meer abonnementhouders kregen bij de start van de Nacht van de Abonnees een preview van de Dino Splash. Zij konden toen al even kennis maken met een aantal dino’s en verschillende rook- en geluidseffecten tijdens de rit.

Voor de transformatie van De Boomstammetjes naar Dino Splash moest het Samson & Gert-thema met kasteel wijken. Twee enorme vulkanen vormen nu de blikvangers van de boomstamattractie. Ook de wachtrij ging op de schop en verloopt nu via verschillende houten loopbruggen over de Dino Splash richting het instapstation. De opknapbeurt van de in 1989 geopende attractie kostte zo’n 5 miljoen euro.

Video

Gerelateerd nieuws

Reservaties Prinsessia Restaurant gestart

7 november 2015

Dieven opgepakt na inbraak in Plopsaland De Panne

16 augustus 2012

Plopsaland De Panne komend weekend volzet

5 september 2013

Plopsa breidt uit: nieuw indoorpretpark op komst in Tsjechië

10 maart 2020

Plopsaqua De Panne gaat sauna verhuizen

13 januari 2020

Al 18.000 bezoekers voor winteropening Holiday Indoor

8 januari 2020

Eerste dino’s aangekomen bij Dino Splash in Plopsaland De Panne
UitgelichtStem nu op jouw favoriete reportages en kijk op zaterdag 4 april om 20:00 uur live naar de top 3!