Plopsaland moet extra geluidswanden plaatsen

Gepubliceerd op 23/06/2017 om 11:48

De voorwaarden die verbonden zijn aan de milieuvergunning van Plopsaland De Panne zijn verstrengd. Het park moet nu ook rekening houden met drie extra regels.

Sinds december 2016 heeft Plopsaland De Panne opnieuw een milieuvergunning. Vijf maanden lang moest het park het noodgedwongen zonder doen door een fout van het bedrijf dat aangesteld werd om de vergunning in orde te maken. De vergunning, die geldig is tot 2036, werd verleend op voorwaarde dat de geluidshinder beperkt zou worden.

Vooral het geluid dat de nieuwe houten achtbaan Heidi The Ride maakt, moest beperkt worden werd toen gezegd. Achteraf gingen twee buurtbewoners in beroep tegen het verlenen van de vergunning, waardoor de regels nu verscherpt zijn en er drie extra voorwaarden worden opgelegd. Eén daarvan is dat er een 5 meter hoge geluidswand gebouwd moet worden achter Wickieland. Die moet de hinder voor de rechtstreekse buren achter de zone inperken.


Achter Wickieland moet een geluidswand van 5 meter komen

Ook het lawaai van achtbaan Viktors Race, die slechts 8 meter hoog is, moet gedempt worden. Daar moet een tweede nieuwe geluidswand ten westen van het park voor zorgen. De muur zou dan gebouwd moeten worden achter het Plopsa Express-station in De Wereld van Kaatje. Bovendien zal de achtbaan voortaan, net zoals Heidi The Ride, vanaf 19u gesloten worden.

Een laatste nieuwe voorwaarde is dat de muziek in het park vanaf 19u stiller moet. Die mag nu een maximaal geluidsniveau van 97 decibel hebben. Plopsa heeft nog niet gereageerd op de extra voorwaarden.

Begin dit jaar nam Plopsaland De Panne ook al maatregelen om de verkeersproblemen rond het park deels op te lossen. In de De Pannelaan werd nieuwe signalisatie geplaatst die de ligging van de verschillende parkings duidelijker maakt. De omleidingsweg waarvan al jaren sprake is, komt er ten vroegste in 2020.

Bron: Focus & WTV

Gerelateerd nieuws

Plopsaland De Panne start seizoen met opening Heidi The Ride

1 april 2017

Plopsaland De Panne blijft vernieuwen!

20 april 2013

Plopsa-parken maken toegangsprijzen 2019 bekend

7 januari 2019

Plopsa Indoor Coevorden heropent de deuren: eerste Plopsa-park weer open

28 mei 2020

Plopsa breidt uit: nieuw indoorpretpark op komst in Tsjechië

10 maart 2020

Plopsaqua De Panne gaat sauna verhuizen

13 januari 2020