Plopsaland moet extra geluidswanden plaatsen

— Gepubliceerd op 23/06/2017 om 11:48 —

De voorwaarden die verbonden zijn aan de milieuvergunning van Plopsaland De Panne zijn verstrengd. Het park moet nu ook rekening houden met drie extra regels.

Sinds december 2016 heeft Plopsaland De Panne opnieuw een milieuvergunning. Vijf maanden lang moest het park het noodgedwongen zonder doen door een fout van het bedrijf dat aangesteld werd om de vergunning in orde te maken. De vergunning, die geldig is tot 2036, werd verleend op voorwaarde dat de geluidshinder beperkt zou worden.

Vooral het geluid dat de nieuwe houten achtbaan Heidi The Ride maakt, moest beperkt worden werd toen gezegd. Achteraf gingen twee buurtbewoners in beroep tegen het verlenen van de vergunning, waardoor de regels nu verscherpt zijn en er drie extra voorwaarden worden opgelegd. Eén daarvan is dat er een 5 meter hoge geluidswand gebouwd moet worden achter Wickieland. Die moet de hinder voor de rechtstreekse buren achter de zone inperken.


Achter Wickieland moet een geluidswand van 5 meter komen

Ook het lawaai van achtbaan Viktors Race, die slechts 8 meter hoog is, moet gedempt worden. Daar moet een tweede nieuwe geluidswand ten westen van het park voor zorgen. De muur zou dan gebouwd moeten worden achter het Plopsa Express-station in De Wereld van Kaatje. Bovendien zal de achtbaan voortaan, net zoals Heidi The Ride, vanaf 19u gesloten worden.

Een laatste nieuwe voorwaarde is dat de muziek in het park vanaf 19u stiller moet. Die mag nu een maximaal geluidsniveau van 97 decibel hebben. Plopsa heeft nog niet gereageerd op de extra voorwaarden.

Begin dit jaar nam Plopsaland De Panne ook al maatregelen om de verkeersproblemen rond het park deels op te lossen. In de De Pannelaan werd nieuwe signalisatie geplaatst die de ligging van de verschillende parkings duidelijker maakt. De omleidingsweg waarvan al jaren sprake is, komt er ten vroegste in 2020.

Bron: Focus & WTV

De beste kortingen voor Plopsaland De Panne

Gerelateerd nieuws

Afwerking Plopsa Theater is gestart!

8 juli 2013

Leuke reportages van evenementen in PlopsaCool

1 juli 2012

De Vleermuis heropend na technisch defect

17 mei 2017

Opening Majaland Kownaty uitgesteld: Plopsa-park opent pas in najaar

12 april 2018

Holiday Park presenteert nieuwe shows bij start pretparkseizoen

8 april 2018

PAW Patrol-figuren komen naar Plopsa Indoor Hasselt voor fanweekend

5 april 2018