Plopsaland presenteert drie nieuwe attracties in Ploptuin

Gepubliceerd op 18/03/2007 om 19:25

Vorig jaar pakte Plopsaland De Panne uit met de spetterende SuperSplash en de SpringFlyer. Dit jaar wordt Kabouter Plop in de bloemetjes gezet.

Naar aanleiding van het 10-jarig bestaan van de serie, is de Ploptuin volledig vernieuwd. Ook het Verkeerspark werd opnieuw aangelegd. Vanaf maandag 2 april kunnen de bezoekers deze nieuwigheden ontdekken in Plopsaland De Panne.

Ploptuin

Voor 2007 pakt Plopsaland De Panne uit met een volledig vernieuwde Plopzone naar aanleiding van de tiende verjaardag van de serie van Kabouter Plop. De Vleermuis en De eenden waren al te zien in de zone rond het Plop Hamburger restaurant. Nu krijgt deze zone er nog drie nieuwe attracties bij: De kikkers, De konijntjes en een waterattractie in de vorm van een lekkende emmer. Heel wat aandacht ging naar de decoratie: nieuwe dakjes voor de speeltuigen, lantaarnpalen in de vorm van bloemen… Ook het toiletgebouw werd in een nieuw kleedje gestoken.

Big en Betsy hoeve

De Big en Betsy hoeve krijgt er dit jaar een doorloopweide bij. Zo kunnen de bezoekers de dieren van dichtbij bewonderen. De kleinere bezoekers kunnen zich uitleven in de nieuwe speeltuin. Ook het restaurant steekt in een nieuw kleedje. Voortaan kunnen de bezoekers er heerlijke pannenkoeken in een selfservice-horecapunt afhalen.

Het verkeerspark

In 2007 pakt Plopsaland De Panne uit met een gloednieuw verkeerspark. De kinderen leren er al spelenderwijs het verkeersreglement. Scholen kunnen in Het verkeerspark terecht voor een educatief project. Een politieagent maakt de kinderen op een leuke en interactieve manier wegwijs in het verkeer.

Evenementen

Het voorjaar in Plopsaland De Panne staat bol van de evenementen. Van 2 april tot 15 april komen Kabouter Plop en zijn vrienden elke dag optreden. Het verlengde paasweekend wordt één groot feest met vele bekende VTM-gezichten. En van 28 april tot 1 mei zijn het de Ketnet-dagen met optredens van onder meer Samson en Gert en Mega Mindy.

bron: persbericht Plopsa

Gerelateerd nieuws

De Vleermuis heropend na technisch defect

17 mei 2017

Paasvakantie bezorgt Plopsa-parken nieuwe bezoekersrecords

19 april 2015

Winter Plopsaland staat dit jaar garant voor veel sfeer en shows!

29 oktober 2013

Nieuwe extreme achtbaan Plopsaland De Panne krijgt Tomorrowland-thema

15 januari 2021

Plopsaland De Panne voortaan alle weekends van het jaar open

18 september 2020

Belgische Plopsa-parken opnieuw geopend vanaf 1 juli

8 juni 2020