Plopsaqua Mechelen komt er zo goed als zeker

Gepubliceerd op 19/12/2017 om 10:04

Het ziet er goed uit voor het Plopsaqua-project in Mechelen. Plopsa werd door de stad als beste aangeduid en wacht nu op goedkeuring van de Vlaamse overheid.

Als alles volgens plan verloopt, opent er binnen enkele jaren een nieuw waterpark van de Plopsa Group in Vlaanderen. De stad Mechelen zocht al langer een partner om een nieuw zwembad te bouwen en vond die bij Plopsa, die als beste uit de openbare aanbesteding kwam. Enkel de Vlaamse regering moet zich nog over het project buigen.

Plopsaqua Mechelen zal gebouwd worden op een terrein van bijna 20.000 m², gelegen tussen de afrit van de E19 en Technopolis. Technopolis is een belangrijke partner voor Plopsa in Mechelen: het is samen met Vlaanderen de eigenaar van de beoogde locatie voor Plopsaqua. Plopsa-CEO Steve Van den Kerkhof sluit dan ook niet uit dat er daarom combitickets beschikbaar zullen zijn.

Aan de investering hangt een stevig prijskaartje: 40 miljoen euro. Ter vergelijking: de bouw van het in 2015 geopende Plopsaqua De Panne kostte 16 miljoen euro.

Lees ook: Plopsa bij laatste 2 kandidaten voor waterpark in Wallonië


Plopsaqua Mechelen komt vlak naast Technopolis

Steve Van den Kerkhof, CEO Plopsa Group:
We zijn ervan overtuigd dat een waterpark voor alle partijen alleen maar voordelen biedt. Voor Mechelen zou het een bijkomende toeristische trekpleister zijn op een gemakkelijk bereikbare locatie aan de rand van de stad.

Het Mechelse Plopsaqua moet het grootste waterpark van België worden, met onder andere een recreatief- en instructiebad, glijbanen en zowel indoor als outdoor een 25-meterbad. Daarmee toont het veel gelijkenissen met de in 2016 voorgestelde plannen voor Plopsaqua Haßloch in Duitsland.

Enkel de Vlaamse regering moet nog beslissen of er al dan niet een Plopsaqua gebouwd mag worden in Mechelen. Wanneer die beslissing zal vallen, is niet bekend. Ook in Landen-Hannuit (Wallonië) en Haßloch (Duitsland) bestaan er plannen voor Plopsa-waterparken.

UPDATE (19 december 2017 – 13:50)
Volgens VRT NWS zal Plopsa in het waterpark ook een tribune bouwen, om zo ook sportclubs te kunnen bedienen. Zij krijgen ook een aparte ingang. Voor het gebruik als stedelijk zwembad, zal Mechelen 27 jaar lang ieder jaar aan Plopsa betalen.

Bron: Gazet van Antwerpen

Gerelateerd nieuws

Eigen website voor Plopsa FunCard

17 april 2015

Plopsaland De Panne krijgt opnieuw titel van Beste Belgische pretpark

28 april 2015

Plopsa mag geen zwembad bouwen in Deurne

2 oktober 2017

Holiday Park opent indoorgebied voor het eerst tijdens de winter

20 september 2019

Nieuwe scare zones tijdens Halloween Scare Nights in Plopsaland De Panne

3 september 2019

Gert Verhulst gevierd tijdens laatste Samson & Gert Zomershow

24 augustus 2019

Plopsa bij laatste 2 kandidaten voor waterpark in Wallonië
UitgelichtKom griezelen in de Plopsa-parken!
Plopsaland De Panne
Plopsa Indoor Hasselt
Plopsa Indoor Coevorden
Plopsa Coo
Holiday Park

Halloween met Piet Piraat

Plopsaland De Panne

Halloween Scare Nights

Plopsaland De Panne

Ketnet Halloween Nocturnes

Plopsaland De Panne