Plopsaqua officieel geopend met spetterende show

Gepubliceerd op 21/03/2015 om 18:55

Deze avond vond in het Plopsa Theater de feestelijke opening van het gloednieuwe waterpark Plopsaqua plaats. Het nieuwste Plopsa-park werd officieel geopend door onder andere Wickie De Viking en Gert Verhulst.

Eén dag voor de opening voor publiek, is Plopsaqua deze avond feestelijk geopend. Dat gebeurde tijdens een spetterende liveshow vanuit het Plopsa Theater, die live te volgen was op Focus & WTV. De show startte met een voorproefje van Wickie De Musical, de musical die op 6 april in première gaat in het theater. Tijdens de show praatte presentator Luc Appermont met Steve Van den Kerkhof (CEO Plopsa) en Gert Verhulst (CEO Studio 100) over Plopsaqua en 15 jaar Plopsaland.

Tijdens de show werd ook teruggeblikt op de 15 jarige geschiedenis van Plopsa(land). Het park ging langs bij Marthe Florizoone, familielid van Meli-Park oprichter Albéric Florizoone, die nog steeds naast het park woont. Er werden ook enkele beelden van de bouw van Plopsaland getoond.

Ben Weyts, minister van toerisme:
Plopsaqua versterkt de Kust als topbestemming waar je met het hele gezin het hele jaar door terecht kan.


Officiële opening Plopsaqua (foto: Plopsa)

Steve Van den Kerkhof, CEO Plopsa:
We hebben lang uitgekeken naar dit moment. Het resultaat overtreft mijn grootste verwachtingen en we zijn dan ook ontzettend trots op wat ons investerings- en bouwteam verwezenlijkt hebben.

Gert Verhulst, CEO Studio 100:
De Plopsa-parken worden traditioneel gekenmerkt door hun originele setting en dat is bij Plopsaqua niet anders. We kijken met trots terug op het succesvolle parcours dat we afgelegd hebben. Plopsaqua is een mooie bekroning van het harde werk.

De show sloot af met de officiële opening van het waterpark. Dat gebeurde door niemand minder dan Wickie De Viking, het figuurtje dat centraal staat in het subtropisch zwembad, in bijzijn van Steve Van den Kerkhof, Gert Verhulst, Hans Bourlon, Ann Vanheste (burgemeester De Panne) en Ben Weyts (minister van toerisme). Daarna kregen de kijkers te zien hoe onder andere Piet Piraat en Eugène Van Leemhuyzen het waterpark uittesten. De avond werd afgesloten met vuurwerk.

Plopsaqua is vanaf morgen (22 maart 2015) geopend voor het publiek.

Foto's

Gerelateerd nieuws

Mogelijk nieuw Plopsaqua-zwembad in Deurne

11 oktober 2016

Bouw glijbanen Plopsaqua begonnen!

14 april 2014

Plopsa bij laatste 2 kandidaten voor waterpark in Wallonië

28 november 2017

Nieuwe extreme achtbaan Plopsaland De Panne krijgt Tomorrowland-thema

15 januari 2021

Plopsaland De Panne voortaan alle weekends van het jaar open

18 september 2020

Belgische Plopsa-parken opnieuw geopend vanaf 1 juli

8 juni 2020