Plopsaqua verkrijgt milieuvergunning

Gepubliceerd op 05/02/2015 om 17:29

Hoewel het subtropisch zwemparadijs Plopsaqua binnen iets meer dan anderhalve maand al opent, heeft het nu pas een milieuvergunning verkregen. Onlangs was er wat commotie over de milieuvergunning van het waterpark.

De provincie West-Vlaanderen heeft vandaag bekend gemaakt dat het de milieuvergunningsaanvraag van Plopsa voor waterpark Plopsaqua heeft goedgekeurd. Dat is erg laat aangezien de bouw al in oktober 2013 van start ging. De goedkeuring gebeurde al tijdens de vergadering van 23 januari.

Het besluit van de provincie luidt als volgt: “Recent bleek dat Plopsaland op basis van de eerder door het gemeentebestuur van De Panne afgeleverde stedenbouwkundige vergunning al gestart is met de bouwwerken, en dus de aflevering van de corresponderende milieuvergunning niet heeft afgewacht. Het komt echter niet toe aan de deputatie om zich hierover uit te spreken”.


de milieuvergunningsaanvraag voor Plopsaqua

Bouwen zonder milieuvergunning

Enkele weken geleden kwam aan het licht dat het zwembad nog geen milieuvergunning had, maar dat de bouwwerken (met de nodige bouwvergunningen) al gestart waren. De Raad van State heeft herhaaldelijk gezegd dat de verlening van de vergunning en handhaving twee verschillende procedures zijn en dat dit niet kon leiden tot het niet toekennen van de milieuvergunning ondanks een goede beoordeling.

Het zwembad voldoet volgens een onderzoek van het Vlaamse Agentschap voor Zorg & Gezondheid aan alle wettelijke normen beantwoordt en voldoende garanties biedt op het vlak van gezondheid. Ook andere Vlaamse adviesinstanties en de mobiliteitsdeskundige zien geen graten in het toekennen van de milieuvergunning.

Plopsaqua, dat een capaciteit van 900 tot 1.200 bezoekers zal hebben, opent op 22 maart 2015 de deuren voor het publiek. Meer info kan je op deze pagina’s vinden.

bron: Het Nieuwsblad en Provincie West-Vlaanderen

Gerelateerd nieuws

Plopsa maakt namen grote glijbanen Plopsaqua bekend

1 februari 2015

Eind juni uitsluitsel over nieuwe Plopsaqua-vestigingen

21 maart 2016

Plopsa mag geen zwembad bouwen in Deurne

2 oktober 2017

Nieuwe extreme achtbaan Plopsaland De Panne krijgt Tomorrowland-thema

15 januari 2021

Plopsaland De Panne voortaan alle weekends van het jaar open

18 september 2020

Belgische Plopsa-parken opnieuw geopend vanaf 1 juli

8 juni 2020