Politicus wil Plopsaland laten verhuizen

Gepubliceerd op 23/03/2011 om 19:53

Volgens politicus Frank Imhof (N-VA) kan de verhuis van Plopsaland de oplossing bieden voor het aanhoudende fileprobleem in Adinkerke. Plopsaland zelf vindt het een grappig voorstel.

Frank Imhof, een politicus in De Panne, vindt dat de verhuis van Plopsaland De Panne de oplossing is voor het fileprobleem in Adinkerke. “Ik vind het heel mooi dat Studio 100 met onder meer Plopsaland een successtory aan het schrijven is, maar eigenlijk is het een beetje té goed gegaan. De huidige inplantingplaats kan dat succes niet meer aan” zegt Imhof.

Rondom het park staan er woningen en zijn er verkavelingen aan de gang. Als je rekening houdt met de uitbreidingen die het pretpark plant, moet je volgens hem de cruciale vraag stellen: hoort zo’n bedrijf nog thuis in of in de nabijheid van een bebouwde kom?

Het gemeentebestuur moet volgens Imhof eindelijk eens aan alternatieven durven denken. Een nieuwe locatie voor Plopsaland weet hij echter niet: “Misschien kunnen ze over de grens in Frankrijk terecht.” Adinkerke kan volgens hem beter denken aan de uitbouw van een binnenjachthaven.

Een goede oplossing?

Volgens het MER (milieu-effecten rapport) kan de N34 een kleine 940 wagens per uur aan, terwijl het er nu, door het succes van Plopsaland, meer dan 2.000 zijn. Volgens de ramingen zullen dat er in 2020 zelfs meer dan 3.000 zijn.

Frank Imhof:
De hamvraag is: hoe snel kunnen al die auto’s de parkings op via de oostelijke ringweg? De toegang tot de parkings is de klassieke flessenhals waardoor veel chauffeurs alternatieven zullen zoeken om de ontstane wachttijden te vermijden. Dan zitten we weer in het huidige scenario. Is het in deze tijd nog verantwoord zulke enorme investeringen te doen voor één enkel bedrijf?

“Best grappig”

Steve Van den Kerkhof, algemeen directeur van Plopsaland, zegt dat hij het voorstel van Imhof ‘best grappig’ vindt. Hij wijst er wel op dat Plopsaland De Panne veel positieve invloed op de omgeving heeft: “Plopsaland staat voor meer dan 250 voltijdse jobs en zorgt voor meer dan 250.000 overnachtingen in de omgeving.”

Bron: Het Nieuwsblad

Gerelateerd nieuws

Flashmob in Plopsaland De Panne

26 juli 2012

Plopsaland De Panne opent achtbaan en darkride in nieuwe zone

18 mei 2018

Plopsaland presenteert drie nieuwe attracties in Ploptuin

18 maart 2007

Nieuwe extreme achtbaan Plopsaland De Panne krijgt Tomorrowland-thema

15 januari 2021

Plopsaland De Panne voortaan alle weekends van het jaar open

18 september 2020

Belgische Plopsa-parken opnieuw geopend vanaf 1 juli

8 juni 2020