Pools Plopsa-park Majaland Kownaty officieel geopend met groot feest

Gepubliceerd op 30/09/2018 om 21:57

De Plopsa Group heeft er sinds dit weekend een park bij. Met de nodige feestelijkheden werden gisteren de deuren van Majaland Kownaty, gelegen in Polen, geopend voor bezoekers en genodigden.

Vier jaar na de aankondiging en net geen twee jaar na de eerste steenlegging, verwelkomde Majaland Kownaty gisteren de eerste bezoekers. ‘s Avonds waren een 1.000-tal genodigden welkom voor het officiële gedeelte. Daarbij was ook Plopsa Fans aanwezig.

Aanwezigen werden in het nieuwe pretpark verwelkomd door Plopsa-CEO Steve Van den Kerkhof en Martijn Van Rheenen, CEO van investeerder Momentum Capital uit Nederland. Daarna verzamelde iedereen in het theater, waar Majaland Kownaty officieel geopend werd met een druk op de knop. Vervolgens kon iedereen de verschillende attracties van het park ontdekken. Een vuurwerkshow mocht het feest afsluiten.

Steve Van den Kerkhof, CEO Plopsa Group:
We hebben lang uitgekeken naar dit moment. Het resultaat is prachtig, we zijn dan ook ontzettend trots op wat ons investerings- en bouwteam verwezenlijkt hebben.

Lees ook: Plopsa wil houten achtbaan bouwen in Majaland Kownaty

De opening van Majaland Kownaty betekent ook de start van nog meer Plopsa in Polen. Niet alleen wordt het park in Kownaty voor 7,5 miljoen euro uitgebreid met een houten achtbaan, over enkele jaren moet fase 3 van het park afgerond zijn. Die zal zo’n 20 miljoen euro kosten. Verder zijn er concrete plannen voor een tweede Poolse Plopsa-park. Dat zal gebouwd worden in hoofdstad Warschau.

In het park, dat zo’n 10 hectare groot is, staan zowel indoor- als outdoorattracties die volledig in het teken staan van Maya de Bij, Wickie de Viking en Heidi. Ook clown Bumba heeft enkele attracties in het buitengebied. Blikvangers zijn onder andere de Vikingachtbaan, De Bloemenmolen en De Valtoren. Naast een 25-tal attracties beschikt het park ook over een ruim horeca-aanbod en een theater, waar dagelijks een Maya Show opgevoerd wordt.

Voor de ontwikkeling van Majaland Kownaty werd vooral gekeken naar Plopsa Indoor Coevorden, dat in 2010 de deuren opende. Beide indoorparken hebben dan ook veel gelijkenissen, maar het Poolse park is wel het eerste met een Bloemenmolen en een attractie rond Flip de Sprinkhaan uit Maya de Bij. Majaland zal in de toekomst nog verder evolueren met de toevoeging van een houten achtbaan.

Majaland Kownaty is vanaf nu iedere dag geopend vanaf 10u en blijft open tot 17u. Tijdens weekends en vakanties zijn de attracties tot 18u geopend. Het nieuwe Plopsa-park ligt in Kownaty, vlakbij de Pools-Duitse grens en op anderhalf uur van Berlijn.

Foto's

Gerelateerd nieuws

Eerste attractie geplaatst in Majaland Kownaty

22 april 2017

Nieuwe attracties in aanbouw in Majaland Kownaty

22 juni 2017

Plopsa wil houten achtbaan bouwen in Majaland Kownaty

20 februari 2018

Nieuwe scare zones tijdens Halloween Scare Nights in Plopsaland De Panne

3 september 2019

Gert Verhulst gevierd tijdens laatste Samson & Gert Zomershow

24 augustus 2019

Holiday Park kondigt nieuwe maze aan voor Halloween Fright Nights

19 augustus 2019

Plopsa wil houten achtbaan bouwen in Majaland Kownaty
UitgelichtKom griezelen in de Plopsa-parken!
Plopsaland De Panne
Plopsa Indoor Hasselt
Plopsa Indoor Coevorden
Plopsa Coo
Holiday Park

Halloween met Piet Piraat

Plopsaland De Panne

Halloween Scare Nights

Plopsaland De Panne

Ketnet Halloween Nocturnes

Plopsaland De Panne