Pools Plopsa-park Majaland Kownaty officieel geopend met groot feest

Gepubliceerd op 30/09/2018 om 21:57

De Plopsa Group heeft er sinds dit weekend een park bij. Met de nodige feestelijkheden werden gisteren de deuren van Majaland Kownaty, gelegen in Polen, geopend voor bezoekers en genodigden.

Vier jaar na de aankondiging en net geen twee jaar na de eerste steenlegging, verwelkomde Majaland Kownaty gisteren de eerste bezoekers. ’s Avonds waren een 1.000-tal genodigden welkom voor het officiële gedeelte. Daarbij was ook Plopsa Fans aanwezig.

Aanwezigen werden in het nieuwe pretpark verwelkomd door Plopsa-CEO Steve Van den Kerkhof en Martijn Van Rheenen, CEO van investeerder Momentum Capital uit Nederland. Daarna verzamelde iedereen in het theater, waar Majaland Kownaty officieel geopend werd met een druk op de knop. Vervolgens kon iedereen de verschillende attracties van het park ontdekken. Een vuurwerkshow mocht het feest afsluiten.

Steve Van den Kerkhof, CEO Plopsa Group:
We hebben lang uitgekeken naar dit moment. Het resultaat is prachtig, we zijn dan ook ontzettend trots op wat ons investerings- en bouwteam verwezenlijkt hebben.

Lees ook: Plopsa wil houten achtbaan bouwen in Majaland Kownaty

De opening van Majaland Kownaty betekent ook de start van nog meer Plopsa in Polen. Niet alleen wordt het park in Kownaty voor 7,5 miljoen euro uitgebreid met een houten achtbaan, over enkele jaren moet fase 3 van het park afgerond zijn. Die zal zo’n 20 miljoen euro kosten. Verder zijn er concrete plannen voor een tweede Poolse Plopsa-park. Dat zal gebouwd worden in hoofdstad Warschau.

In het park, dat zo’n 10 hectare groot is, staan zowel indoor- als outdoorattracties die volledig in het teken staan van Maya de Bij, Wickie de Viking en Heidi. Ook clown Bumba heeft enkele attracties in het buitengebied. Blikvangers zijn onder andere de Vikingachtbaan, De Bloemenmolen en De Valtoren. Naast een 25-tal attracties beschikt het park ook over een ruim horeca-aanbod en een theater, waar dagelijks een Maya Show opgevoerd wordt.

Voor de ontwikkeling van Majaland Kownaty werd vooral gekeken naar Plopsa Indoor Coevorden, dat in 2010 de deuren opende. Beide indoorparken hebben dan ook veel gelijkenissen, maar het Poolse park is wel het eerste met een Bloemenmolen en een attractie rond Flip de Sprinkhaan uit Maya de Bij. Majaland zal in de toekomst nog verder evolueren met de toevoeging van een houten achtbaan.

Majaland Kownaty is vanaf nu iedere dag geopend vanaf 10u en blijft open tot 17u. Tijdens weekends en vakanties zijn de attracties tot 18u geopend. Het nieuwe Plopsa-park ligt in Kownaty, vlakbij de Pools-Duitse grens en op anderhalf uur van Berlijn.

Foto's

Gerelateerd nieuws

Eerste concepttekeningen Holiday Park Kownaty vrijgegeven

16 september 2016

Bouw Majaland Kownaty live te volgen via webcam

9 januari 2017

Openingsdatum Majaland Kownaty en andere details bekend

25 december 2017

Nieuwe extreme achtbaan Plopsaland De Panne krijgt Tomorrowland-thema

15 januari 2021

Plopsaland De Panne voortaan alle weekends van het jaar open

18 september 2020

Belgische Plopsa-parken opnieuw geopend vanaf 1 juli

8 juni 2020

Plopsa wil houten achtbaan bouwen in Majaland Kownaty