Poolse versie van Mayaland moet openen in 2017

Gepubliceerd op 18/07/2016 om 18:34

In Polen begint dit jaar nog de bouw van Holiday Park Kownaty, een nieuwe internationale bestemming. De eerste fase, een eigen versie van Mayaland, opent eind 2017. Later komt er ook nog een park rond Wickie de Viking.

Eind september 2014 tekenden Plopsa en Holiday Park Kownaty een overeenkomst over het gebruik van het figuurtje Maya de Bij voor een nieuw pretpark in Polen. Nu, net geen twee jaar later, kan de bouw van Majaland Kownaty beginnen.

Het nieuwe Poolse park is gelegen in Kownaty, op 40 minuten van de Duits-Poolse grens. Het zal in totaal 206 hectare grond beslaan. Binnen enkele jaren moet het twee themaparken, hotels, een bungalowpark, een winkelgebied en een restaurantgebied bevatten. De eerste fase bestaat uit de opening van Majaland.

Majaland Kownaty

Na Mayaland (indoor) in Plopsaland De Panne en Majaland (outdoor) in Holiday Park, zal in 2017 (eerste volledige openingsjaar in 2018) de eerste fase van het project openen: Majaland Kownaty. Het wordt een volwaardig pretpark, vergelijkbaar met de Plopsa Indoor-parken met een binnen- en buitengedeelte.

Op de website van het project staat een plattegrond die sterke gelijkenissen vertoont met die van Plopsa Indoor Coevorden. In de buitenzone zijn er een aantal wijzigingen. Daar komen De Dansende Fonteinen, Flip der Grashüpfer, De Klimberg, Maja’s Bloemenmolen, een verkeerspark, brandweermolen, een speeltuin en een terras (geen officiële namen).


De toekomstige ingang van Majaland Kownaty

Wickieland Kownaty

In 2019 zal het Extreme Sports Park de deuren openen als tweede fase. Fase 3 wordt een tweede versie van Wickieland en zal naar verwachting openen in 2020, vlak naast Majaland. Er is verder nog geen informatie over dit park bekend gemaakt.

1 miljoen bezoekers

Het volledige Holiday Park Kownaty-project moet in 2020 afgerond zijn. In 2018 zal Majaland iets meer dan één jaar geopend zijn. Men verwacht dat jaar 400.000 bezoekers. De opening van een tweede themapark rond extreme sporten moet het bezoekersaantal verdubbelen tot 800.000. De derde en (voorlopig) laatste fase (Wickieland) zal afgerond zijn in 2020 en moet het bezoekersaantal op 1 miljoen brengen.

In het gebied dat op maximaal 1,5 uur rijden van het park gelegen is, wonen ongeveer 7 miljoen mensen. 50 miljoen mensen kunnen het park bereiken in 4 uur rijden. Het park wordt gebouwd langs een nieuwe snelweg en op minder dan 1 uur rijden van twee internationale luchthavens (Berlijn en Poznań). Ook per trein vanuit enkele grote steden zal het park eenvoudig te bereiken zijn.

Bron: Holiday Park Kownaty

Foto's

Gerelateerd nieuws

Pools Plopsa-park Majaland Kownaty officieel geopend met groot feest

30 september 2018

Na houten achtbaan: twee nieuwe attracties voor Majaland Kownaty

28 juni 2019

Nieuwe attracties in aanbouw in Majaland Kownaty

22 juni 2017

Nieuwe extreme achtbaan Plopsaland De Panne krijgt Tomorrowland-thema

15 januari 2021

Plopsaland De Panne voortaan alle weekends van het jaar open

18 september 2020

Belgische Plopsa-parken opnieuw geopend vanaf 1 juli

8 juni 2020