Prinsessia stelt bouwplannen kasteel voor

Gepubliceerd op 15/05/2015 om 13:37

De prinsessen van Prinsessia traden vandaag op in Plopsaland De Panne in het kader van de Ketnet Fandagen. Van deze gelegenheid maakten ze graag gebruik om trots de bouwplannen van hun kasteel voor te stellen.

In oktober 2014 kondigde Plopsa, in navolging van de enorme populariteit van de Studio 100-reeks Prinsessia, de bouw van een Prinsessia Kasteel aan. Nu, ruim een halfjaar later, zijn de bouwwerken reeds volop aan de gang. De funderingen werden reeds gelegd en ook de enorme stalen constructie is in opbouw.

Luc Van der Biest, directeur investeringsteam:
De bouwwerken zijn vlot van start gegaan. Net zoals alle andere zones en attracties in de Plopsa-parken wordt ook het Prinsessia Kasteel op-en-top gethematiseerd. Zelfs het stalen geraamte is roze!

Het kasteel komt te staan waar zich vroeger een deel van de immense vijver bevond. De bestaande attractie De Koffiekopjes wordt door de bouw van het kasteel overdekt en zal omgetoverd worden tot de balzaal. De kostprijs van de nieuwe zone bedraagt 2,5 miljoen euro.


de prinsessen stellen trots de plannen voor op de werf (foto: Plopsa)

Steve Van den Kerkhof, CEO Plopsa:
Bovendien valt in het kasteel veel te beleven en te ontdekken. Naast de betoverende balzaal, bevat het kasteel ook een restaurant met een totaalcapaciteit van 250 personen en een prinsessenwinkel. Ook de bovenste verdieping wordt heel bijzonder. Hier kunnen bezoekers de drie prinsessenkamers komen bezichtigen. Deze zullen identiek zijn aan de kamers uit de serie.

Het Prinsessia Kasteel kadert binnen de grote investeringen die Plopsa presenteert ter ere van het jubileumjaar van Plopsaland De Panne. Na de opening van het allereerste waterpark Plopsaqua De Panne en de vernieuwde Samson en Gert Kermiszone, vormt het kasteel de derde grote nieuwigheid van 2015. De opening vindt plaats dit najaar.

Ketnet Fandagen

Fans van Prinsessia kunnen nog het hele weekend terecht in Plopsaland De Panne om te genieten van een spectaculaire liveshow die telkens doorgaat om 13u en 14u15 in het Plopsa Theater. In de show zijn ook de Ghost Rockers te bewonderen. Daarnaast is ook de jarige KetnetBand nog het hele weekend dagelijks te bewonderen om 17u op de Kiosk op het Dorpsplein en is er een elke dag een meet and greet met de helden van ROX van 13u30 tot 15 aan de ROX Flyer.

Bron: persbericht Plopsa

Foto's

 

Gerelateerd nieuws

Plopsaland De Panne maakt evenementen voor seizoen 2013-2014 bekend!

15 februari 2013

Kabouter Plop viert verjaardag in Plopsaland

12 oktober 2013

Tweede editie Nacht van de Abonnees op komst

16 februari 2016

Nieuwe extreme achtbaan Plopsaland De Panne krijgt Tomorrowland-thema

15 januari 2021

Plopsaland De Panne voortaan alle weekends van het jaar open

18 september 2020

Belgische Plopsa-parken opnieuw geopend vanaf 1 juli

8 juni 2020