Regering zet nieuwe stap richting omleidingsweg Plopsaland

— Gepubliceerd op 18/07/2017 om 19:44 —

Het einde van de files richting Plopsaland De Panne komt weer iets dichterbij. De procedure voor een nieuw ruimtelijk uitvoeringsplan wordt binnenkort opgestart.

Dat heeft de Vlaamse Regering afgelopen vrijdag beslist tijdens de ministerraad. Om het fileprobleem dat Plopsaland De Panne in de omgeving van het park veroorzaakt op te lossen, zijn er al jaren plannen voor een omleidingsweg rond de dorpskern van Adinkerke.

Het hele project lijkt in een stroomversnelling te zitten nu minister Ben Weyts toestemming heeft gegeven om de procedure voor een nieuw ruimtelijk uitvoeringsplan (GRUP) op te starten. Desondanks zal het wel nog jaren duren tot de omleiding er effectief is: na de GRUP zijn er nog bestemmingswijzigingen van percelen, een Omgevingsvergunning en onteigeningen nodig. Pas daarna kan er gebouwd worden.

Naast de weg moet er ook een nieuwe parking komen voor de bezoekers van Plopsaland. Dat blijkt uit een onderzoek over de impact van de omleidingsweg op de omgeving. Die nieuwe parking zou dan aan de overkant van de De Pannelaan moeten komen, tussen de huizen in de straat en de omleidingsweg.

Volgens het voorkeursscenario (zie onderaan) zou de omleidingsweg ontstaan bovenaan de afrit van de E40. De weg zou niet naar het rondpunt lopen zoals dat nu het geval is, maar meer naar rechts via een nieuwe brug de Veurnekeiweg en het kanaal oversteken. Vervolgens zal je via een tunnel onder het treinspoor gaan en een stuk verder rijden om daarna weer terug richting het spoor te rijden en vlak ervoor de parking oprijden.

In oktober 2016 maakte Ben Weyts al gefaseerd budget vrij voor de omleidingsweg. Plopsa-CEO Steve Van den Kerkhof zei toen dat hij hoopte dat de bouw in 2020 kan starten.

Bronnen: Het Nieuwsblad, Vlaamse Overheid

Foto

De beste kortingen voor Plopsaland De Panne

Gerelateerd nieuws

Derde beste paasvakantie ooit voor Belgische Plopsa-parken

10 april 2016

Plopsaland De Panne maakt zich klaar voor een zomer vol evenementen!

28 juni 2013

Openparkdagen bij Plopsa in de paasvakantie

12 maart 2014

PlopsaFUN Magazine volledig vernieuwd en boordevol nieuws

16 maart 2018

Plopsaland De Panne vernieuwt Halloween met eerste Scare Nights

5 maart 2018

“Houten achtbaan Majaland Kownaty wordt kopie van Heidi The Ride”

27 februari 2018