ROX en Mega Mindy dit najaar in één film

Gepubliceerd op 11/05/2015 om 16:32

Dit najaar komt er een nieuwe Studio 100-film in de zalen. In de film zullen de twee superhelden van Studio 100 het tegen elkaar opnemen: Mega Mindy en ROX.

© VRT (Koen Blanckaert)

Studio 100 maakte vandaag bekend dat het een nieuwe film zal maken rond de twee superhelden van het productiehuis: Mega Mindy en ROX. Beide helden zullen het in de film tegen elkaar opnemen nadat slechterik Achiel een plan bedacht om de kolonel van team ROX te ontvoeren en Malta, waar de film opgenomen wordt, te vernietigen.

De opnames zouden later deze maand starten en voornamelijk plaats vinden in Malta, een eiland in de Middellandse Zee. In totaal zijn er 20 draaidagen gepland en 17 van die 20 dagen zullen plaats vinden in Malta, waar in 2012 ook al opnames voor de Piet Piraat-film ‘Piet Piraat en het Zeemonster’ doorgingen.

Het verhaal

Opa Fonkel en Mega Mindy worden om hulp gevraagd om de gestolen Gouden Helm terug te vinden. Wanneer Achiel, de slechterik in het verhaal, de Gouden Helm opzette, veranderde hij in Waterman: een echte superheld in Malta omdat hij het weer kon bepalen. Achiel wou meer en meer macht en veranderde langzaam in een slechte superheld. Toen de bewoners hem niet meer wilden gehoorzamen, besloot hij het eiland te laten vergaan door met zijn krachten een immense storm te veroorzaken. Anita’s moeder kon de ondergang van Malta voorkomen door de Gouden Helm van zijn hoofd te trekken, maar ze werd door de storm meegezogen naar de diepste diepten van de Middellandse Zee.


(foto: Studio 100)

Anita heeft na heel wat jaren de Gouden Helm teruggevonden, maar handlangers van Achiel, die zelf waarschijnlijk nog in Malta leeft, konden hem vrijwel meteen bemachtigen. Als Achiel de Gouden Helm weer in handen krijgt, wil hij zijn verschrikkelijke plan verder zetten en Malta verwoesten. Maar dat is zonder Mega Mindy gerekend, want zij moet dit proberen te voorkomen en de Gouden Helm voorgoed vernietigen. Dit blijkt makkelijker gezegd dan gedaan, want Achiel is geen makkelijke tegenstander en bedenkt een plan om de kolonel van team ROX te ontvoeren en via een computersysteem zijn gedaante over te nemen. Zo kan hij het ROX-team op missie sturen en hen wijsmaken dat Mega Mindy en haar familie gouddieven zijn…

Zo ontstaat er een spannende strijd tussen team ROX en Mega Mindy. Of beide goede superhelden uiteindelijk hun krachten gaan bundelen en zo de Gouden Helm terug kunnen bemachtigen en vervolgens te vernietigen, kan je vanaf 9 december 2015 zien in de nieuwe film ‘Mega Mindy versus ROX’! De film zal vanaf dan zowel in Vlaamse als Nederlandse bioscopen te zien zijn.

Op 5, 6 en 12 september zijn er in Plopsaland De Panne overigens de Superhero Days waarop Mega Mindy en team ROX aanwezig zullen zijn in het park en er ook een heuse show geven.

Bron: KetnetFansite

Gerelateerd nieuws

Plopsa steunt Missing Type-actie van Rode Kruis

16 augustus 2016

Samson en Gert kerstshow ook te zien in Ethias Theater

9 juli 2014

Studio 100 TV vanaf 2018 exclusief te zien bij Proximus

26 oktober 2017

Nieuwe extreme achtbaan Plopsaland De Panne krijgt Tomorrowland-thema

15 januari 2021

Plopsaland De Panne voortaan alle weekends van het jaar open

18 september 2020

Belgische Plopsa-parken opnieuw geopend vanaf 1 juli

8 juni 2020