‘Samson en Gert kerstshow’ blijft volgende jaren in Plopsaland De Panne

Gepubliceerd op 09/10/2013 om 12:23

In een interview met Het Nieuwsblad zei Gert Verhulst, baas van Studio 100 en al meer dan 20 jaar de beste vriend van Samson, dat de ‘Samson en Gert kerstshow’ de komende jaren zal blijven doorgaan in het Plopsa-theater in Plopsaland De Panne. De show, die al jarenlang dé populairste kerstuitstap van het jaar is, zal naar schatting door zo’n 25.000 mensen bekeken worden. Als die mensen ook nog een bezoek aan Plopsaland De Panne koppelen aan de show, staat het park voor de beste kerstvakantie ooit.

Nadat gisteren bekend is gemaakt dat er nog maar eens extra shows van de ‘Samson en Gert kerstshow’ zullen plaatsvinden in het Plopsa-theater, publiceerde Het Nieuwsblad vandaag een interview met Studio 100-baas Gert Verhulst. Daarin vertelde hij dat de show de komende jaren zal blijven doorgaan in het gloednieuwe Plopsa-theater op het Dorpsplein van Plopsaland De Panne.

Gert Verhulst:
“Al vanaf het begin heb ik gedroomd van een eigen theaterzaal. Die is er sinds deze zomer in Plopsaland. Of we ooit nog terugkeren naar de Elisabethzaal als die helemaal verbouwd is? Zeg nooit nooit, maar de komende jaren blijven we alleszins hier.”

De reden waarom de show in De Panne zal blijven, wist de verantwoordelijke van het theater, Steve Van Camp, te zeggen: “Het gebruik van trekwanden laat ons toe meer en snellere decorwisselingen te realiseren – we kunnen er 32 in 23 minuten doen – en meer sfeer te creëren. De show wordt hier dus nog beter en spectaculairder.”


Gert Verhulst in het nieuwe Plopsa-theater (foto: Het Nieuwsblad)

Naar schatting zullen zo’n 25.000 mensen een kaartje voor de show kopen. Wanneer die mensen dan allemaal een bezoekje aan Plopsaland De Panne koppelen aan de voorstelling, kan het park in de kerstvakantie zo’n 75.000 mensen over de vloer krijgen.

De ‘Samson en Gert kerstshow’ zal niet de enige show zijn die naar het Plopsa-theater zal verhuizen. “We hopen dat de show en het pretpark elkaar versterken. De bedoeling is dat er nog andere shows en evenementen naar Plopsaland verhuizen. De verkiezing van Miss België is daar één van”, zegt Steve van den Kerkhof, algemeen directeur van Plopsa, in Het Nieuwsblad.

Nieuwe plannen voor Samson en Gert?
In het interview liet Gert Verhulst ook weten dat er misschien ook nieuwe plannen voor het duo op televisie zijn. Het gaat hierbij niet om iets spectaculairs, maar om een gewoon televisieproject.

Wie de ‘Samson en Gert kerstshow’ dit jaar ook wil zien, kan een ticket kopen via de website van Studio 100.

 

Gerelateerd nieuws

F.C. De Kampioenen Café officieel geopend in Plopsaland De Panne

1 mei 2015

Opbouw spookhuizen Plopsaland De Panne gestart: locaties bekend

17 oktober 2018

Herfstvakantie lokte 135.000 bezoekers naar Belgische Plopsa-parken

6 november 2016

Nieuwe extreme achtbaan Plopsaland De Panne krijgt Tomorrowland-thema

15 januari 2021

Plopsaland De Panne voortaan alle weekends van het jaar open

18 september 2020

Belgische Plopsa-parken opnieuw geopend vanaf 1 juli

8 juni 2020