Samson en Gert kerstshow in première in Plopsa-theater

Gepubliceerd op 21/12/2013 om 19:29

Deze ochtend ging de jaarlijkse Samson en Gert kerstshow in première. Dat gebeurde voor het eerst in het Plopsa-theater in De Panne. De show is nog tot eind dit jaar bijna dagelijks te zien in het theater.

Nog tot en met 30 december kan je bijna dagelijks om 10u30, 12u30 en 14u30 naar de Samson en Gert kerstshow in het Plopsa-theater in De Panne gaan kijken. Deze ochtend ging de jaarlijkse show met de populaire tv-figuren Samson en Gert in première.

Samson en Gert kerstshow

Samson en Gert krijgen bezoek van Sprinkel Sprankel, de assistent van de Kerstman. Hij geeft Samson de opdracht om een rode lantaarn te volgen. Als hij de lantaarn volgt, komt hij terecht in het ijspaleis van de Kerstman, die hem met plezier zal ontvangen. Tijdens de tocht beleven Samson, Gert, de Burgemeester, Van Leemhuyzen en Alberto allerlei avonturen, want de tot wordt telkens versperd door een hek dat enkel geopend kan worden met een speciale sleutel. Om die sleutels te bemachtigen, moeten ze een opdracht uitvoeren.

Gert Verhulst in een persbericht:
Alles is heel goed verlopen, we zijn heel tevreden De reacties waren ook heel positief.

Het is nog niet zeker dat de kerstshow definitief in De Panne blijft, zegt Gert Verhulst. “Dat is natuurlijk afhankelijk van de reacties, maar volgend jaar blijven we zeker nog in De Panne.”

Winter Plopsaland

Vandaag ging ook kerstvakantie van start. Naar jaarlijkse traditie wordt het seizoen van Plopsaland De Panne afgesloten met extra animatie tijdens de kerstvakantie. Zo staat er een grote ijspiste op het Dorpsplein (terug op De dansende fonteinen) en is er winteranimatie.

Nog tot en met dinsdag staan Kabouter Plop en Lui ook op het podium van het Plopsa-theater. Volgende week is er Ketnet Kerst en staat er een show met Ketnet-wrapster Charlotte en Wie wordt Junior-winnaar Pieter op het programma.

Lucy Chang pop-up restaurant

Op het erf van Big en Betsy verrees deze week een heus pop-up restaurant. In het tijdelijke restaurant worden nog tot en met het einde van de kerstvakantie heerlijke Aziatische gerechten geserveerd. De koks van Lucy Chang staan er achter de kookpotten.


ook op het Dorpsplein staat er een uitgiftepunt van Lucy Chang

Nieuwtjes

In de foyer van het Plopsa-theater zijn de muren opgesmukt met een artistiek patroon. In de hoeken is een oranje, boomachtige tekening geschilderd.

We zijn ook het park ingedoken om te ontdekken hoe het gesteld was met de werkzaamheden bij Plopsaqua en in Wickieland. Daar konden we merken dat er op allebei de werven, de een al wat groter dan de andere, goed is doorgewerkt sinds ons laatste bezoek. De track van Viktor’s race is sinds deze week volledig gedemonteerd. Er liggen wel nog enkele baandelen in het gras tussen de vier heuvels.

Volgend weekend verschijnt er een uitgebreide fotoreportage van Winter Plopsaland en de Samson en Gert kerstshow op onze website.

   

bronnen: deredactie.be, Studio100fan.eu

Gerelateerd nieuws

Carnaval met Kabouter Klus in Mayaland Indoor

4 maart 2017

Samson & Gert Kerstshow in première: nieuw personage duikt op

23 december 2018

Jacky Lafon bekroond met ster op Walk of Fame

29 januari 2017

Nieuwe extreme achtbaan Plopsaland De Panne krijgt Tomorrowland-thema

15 januari 2021

Plopsaland De Panne voortaan alle weekends van het jaar open

18 september 2020

Belgische Plopsa-parken opnieuw geopend vanaf 1 juli

8 juni 2020