Samson en Gert vieren verjaardag met nieuwe afleveringen

Gepubliceerd op 06/11/2014 om 15:40

Studio 100 en Ketnet slaan de handen opnieuw in elkaar voor de opname van nieuwe afleveringen van de populaire serie Samson en Gert. De gloednieuwe afleveringen zijn vanaf maandag 8 december te zien op Ketnet.

In totaal worden 15 nieuwe afleveringen van 12 minuten opgenomen. Die spelen zich af in de sfeer van de kerstperiode en zullen de naam Winterpret krijgen. Samson en Gert, Van Leemhuyzen (Walter Baele), Alberto (Koen Crucke) en De Burgemeester (Walter De Donder) trekken samen naar de Ardennen om daar de feestdagen te vieren en zoals gewoonlijk leidt dat tot heel wat hilarische situaties.

De nieuwe afleveringen zullen niet worden opgenomen in het gekende decor: de woonkamer van Samson en Gert. “Ik wil dat de kijker meteen doorheeft dat we met iets nieuws komen. In dat oude decor hebben we alles beleefd wat we maar konden beleven. Het is tijd voor verandering” zegt Gert Verhulst.

Gert Verhulst, Gert in Samson en Gert:
We kijken er enorm naar uit om na bijna 10 jaar opnieuw de studio in te duiken om nieuwe afleveringen van Samson en Gert op te nemen. Wat het extra leuk maakt is dat we alles zullen opnemen in een gloednieuw en gethematiseerd decor. Samson en Gert zijn al bijna 25 jaar te zien op televisie, en we zijn erg blij dat Ketnet ons na al die jaren het vertrouwen geeft om nog een aantal nieuwe afleveringen te maken van het programma waar het voor ons toch allemaal mee begonnen is.


(foto: Studio 100)

Wouter Quartier, netmanager Ketnet:
Bij Ketnet zetten we niet alleen in op nieuwe programma’s en formats, maar we houden ook onze klassiekers in ere. Samson en Gert zijn Ketnet-helden buiten categorie. Bijna zoals de Sint. Ze waren er zelfs al voor Ketnet bestond. Hele generaties Vlaamse kinderen zijn met Samson en Gert opgegroeid. We kijken met z’n allen dan ook uit naar de nieuwe afleveringen.

Tussen 1990 en 2005 werden er 767 afleveringen van Samson en Gert gemaakt. Deze worden nog steeds herhaald op Ketnet. Vanaf 8 december zullen er dus nieuwe afleveringen te zien zijn.

bron: persbericht Studio 100, VRT, Het Nieuwsblad

Gerelateerd nieuws

Samson & Gert Kerstshow in première gegaan in Plopsa Theater

23 december 2017

Hanne, Klaasje en Marthe vormen nieuwe K3

6 november 2015

Plopsa steunt Missing Type-actie van Rode Kruis

16 augustus 2016

Nieuwe extreme achtbaan Plopsaland De Panne krijgt Tomorrowland-thema

15 januari 2021

Plopsaland De Panne voortaan alle weekends van het jaar open

18 september 2020

Belgische Plopsa-parken opnieuw geopend vanaf 1 juli

8 juni 2020