Sinterklaas is gearriveerd in Plopsaland De Panne!

Gepubliceerd op 21/11/2012 om 17:31

Vorig weekend is Sinterklaas samen met zijn pieten al gearriveerd in Plopsaland De Panne, maar wij zijn afgelopen weekend pas een kijkje gaan nemen. Ben jij nog niet kunnen gaan? De goedheiligman ontvangt je graag tot zondag 2 december in de ‘Telenet disco’ in het ‘K3 museum’.

Als je het park binnenkomt, krijg je al meteen een parkplan met een speciale Sinterklaas-cover. De attracties die gesloten zijn voor onderhoud, de ‘SpringFlyer’ en ‘De boomstammetjes’, zijn daarop aangeduid. Het parkplan zal ook gebruikt worden voor ‘Winter Plopsaland’, met een andere cover weliswaar.

Op verschillende plekken in het park, waaronder de ingangszone, is decoratie aangebracht. Het gaat om een kar met pakjes, mijters en zakken.

De intrede
Zoals elk jaar doet Sinterklaas zijn intrede. Hij komt met de koets en zijn pieten binnen in het park en maakt een rondje. Daarna kunnen de bezoekers hen ontmoeten.

Ook de Studio 100-figuren, uit de Plopsa-parade, gaan mee in de feestelijke stoet.

Ontmoet Sinterklaas en zijn pieten
Terwijl je staat te wachten op een gesprekje met de Sint, kan je deelnemen aan een wedstrijd waarbij je, later op de dag, een rit in een koets doorheen het park kan winnen.

Sinterklaasshow
In het ‘Groot theater’ geeft Dobus voor het eerst een heuse Sinterklaasshow. Misschien mag je wel mee helpen zoeken naar een cadeautje…

Nieuwtjes
Tijdens elk bezoek aan Plopsaland De Panne merken we wel wat nieuws. Deze keer zagen we dat aan het ‘Groot theater’, dat binnenkort plaats zal ruimen voor de nieuwe Wickie-zone, er enkele markeringen zijn aangebracht. Vorige week zijn ook de graafwerken begonnen voor het nieuwe theater dat volgend jaar zal openen.

Over de attractieborden van ‘De boomstammetjes’ en de ‘SpringFlyer’ zijn andere borden gehangen waarop te lezen staat dat de attractie in winteronderhoud is. Die attracties zijn weer open vanaf zaterdag 30 maart voor Telenet-klanten en vanaf zondag 31 maart voor het grote publiek.

In ‘Mayaland’ is sinds dit weekend ook de Franstalige intro van ‘Maya de bij’, daar ‘Maya l’abeille’, te horen in heel de zone. ‘De Bloemenmolen’ heeft ook een nieuw middenstuk gekregen.

Foto’s

Gerelateerd nieuws

Virginie Claes presenteert pre-show op Miss België TV

9 januari 2014

VMMa verkoopt aandelen Plopsaland

2 februari 2005

Kabouter Plop is jarig en komt naar Plopsaland De Panne

10 september 2012

Plopsaland De Panne voortaan alle weekends van het jaar open

18 september 2020

Belgische Plopsa-parken opnieuw geopend vanaf 1 juli

8 juni 2020

Plopsa Indoor Coevorden heropent de deuren: eerste Plopsa-park weer open

28 mei 2020