Stand van zaken: bouw Plopsaqua Landen-Hannuit gaat de hoogte in

Gepubliceerd op 31/10/2019 om 19:31

Op de werf van het nieuwe Plopsa-waterpark in Hannuit is onlangs een nieuwe mijlpaal bereikt. Na de grondwerken is nu ook gestart met de staalstructuur van het gebouw.

Plopsaqua Landen-Hannuit – het tweede waterpark van de Plopsa Group – krijgt meer vorm. Deze week is begonnen met de bouw van de staalstructuur van de hal waarin het waterpark zich zal bevinden. In mei van dit jaar waren ook de grondwerken al gestart. Als alles volgens plan verloopt, opent Plopsaqua Landen-Hannuit eind 2020 de deuren.

De plannen voor de tweede Plopsaqua-vestiging werden in februari 2018 officieel voorgesteld. Het goedkeuren van alle nodige vergunningen nam ruim een jaar in beslag. Voor de goedkeuring waren aanpassingen aan het gebouw nodig om het waterpark beter in de omgeving te laten passen. Later is ook een capaciteitsuitbreiding nodig voor de watertoevoer naar het waterpark.

Lees ook: Plannen voor Plopsaqua Hannuit-Landen officieel voorgesteld

Plopsaqua Landen-Hannuit zal veel gelijkenissen vertonen met Plopsaqua De Panne, dat in 2015 opende. Er komen onder meer een golfslagbad, een wild river, een waterspeeltuin en meerdere spectaculaire glijbanen. Het waterpark komt in het teken te staan van twee Studio 100-figuren: Maya de Bij en Bumba.

Ook in Mechelen wordt volop gewerkt aan de realisatie van een Plopsa-waterpark. Plopsa wilt er het grootste waterpark van België neerzetten op de site van Technopolis. Concrete plannen zijn echter nog niet bekend gemaakt.

Foto's

Gerelateerd nieuws

Bouw Plopsaqua bereikt hoogste punt met plaatsing SkyBox

22 april 2014

Landen kiest Plopsa als bouwer van nieuw zwembad

23 december 2017

Startschot gegeven voor bouw nieuw Plopsa-waterpark in Hannuit

8 mei 2019

Nieuwe extreme achtbaan Plopsaland De Panne krijgt Tomorrowland-thema

15 januari 2021

Plopsaland De Panne voortaan alle weekends van het jaar open

18 september 2020

Belgische Plopsa-parken opnieuw geopend vanaf 1 juli

8 juni 2020

Plannen voor Plopsaqua Hannuit-Landen officieel voorgesteld