Startschot gegeven voor bouw nieuw Plopsa-waterpark in Hannuit

Gepubliceerd op 08/05/2019 om 12:17

Vandaag werd in Hannuit het startschot gegeven voor de bouw van Plopsaqua Landen-Hannuit, het tweede waterpretpark van de Plopsa Group. Over 18 maanden moet de opening plaatsvinden.

In het bijzijn van burgemeester van Hannuit Emmanuel Douette, burgemeester van Landen Gino Debroux en CEO van Plopsa Steve Van den Kerkhof gaven Maya de Bij en Bumba vanochtend het startschot voor de bouw van een nieuw Plopsa-waterpark in Hannuit. Vanaf maandag 13 mei zal 18 maanden lang gebouwd worden aan het tweede waterpark van de Plopsa Group, goed voor een investering van 25 miljoen euro.

Het nieuwe zwemcomplex krijgt een zone die volledig rond Bumba’s kleurrijke circuswereld wordt ingericht. Ook Maya de Bij, die zowel bij Nederlandstaligen als bij Franstaligen enorm populair is, krijgt haar eigen zone waarbij de natuur in al haar schoonheid centraal staat. Bovendien wordt er gewerkt met scenografische verlichting die per setting aangepast wordt. Op die manier worden bezoekers in verschillende thema’s en leefwerelden ondergedompeld en wordt de beleving compleet anders dan in een klassiek subtropisch zwemparadijs.

Gino Debroux (burgemeester Landen), Maya de Bij, Steve Van den Kerkhof (CEO Plopsa Group), Bumba en Emmanuel Douette (burgemeester Hannuit)

Daarnaast biedt het gloednieuwe zwemcomplex plaats voor zowel ontspanning en recreatie als sport en educatie. Naast een 25 meterbad met acht banen en een instructiebad met vier banen, komt er een reusachtig recreatief gedeelte met drie spectaculaire glijbanen. Eén daarvan wordt de 19 meter hoge Sky Drop. Verder komt er ook een golfslagbad, Wild River, playhouse, peuterbad, bubbelbaden, buitenzwembad, ligweide en sauna.

Steve Van den Kerkhof, CEO Plopsa Group

We merkten dat de bezoekersaantallen van Plopsaqua De Panne de verwachtingen sterk overstegen, met een groot percentage bezoekers die afkomstig zijn uit alle hoeken van het land. We voelden dus echt wel de vraag en het potentieel om elders in België nog een waterpretpark te bouwen!

Het waterpark van zo’n 4.800 m2 groot, vlakbij de E40 tussen Brussel en Luik, komt er door een samenwerking van Plopsa en de steden Hannuit en Landen. Hierdoor genieten de inwoners van beide gemeenten van een korting op de toegangsprijs.

Gerelateerd nieuws

Plopsaqua getest door honderden bezoekers

14 maart 2015

Mogelijk nog Plopsa-zwembaden op komst

24 maart 2015

Plopsa gaat voorstel indienen voor Plopsaqua in Wallonië

17 oktober 2016

Nieuwe extreme achtbaan Plopsaland De Panne krijgt Tomorrowland-thema

15 januari 2021

Plopsaland De Panne voortaan alle weekends van het jaar open

18 september 2020

Belgische Plopsa-parken opnieuw geopend vanaf 1 juli

8 juni 2020