Steve Van den Kerkhof: “Ik droom ervan de fakkel door te geven”

Gepubliceerd op 24/01/2017 om 11:27

Steve Van den Kerkhof is al 15 jaar CEO van Plopsa en heeft het bedrijf in die periode sterk doen groeien. Hij heeft een sterke band met de Studio 100-figuren, zegt hij in een interview met Het Laatste Nieuws, maar wil zijn functie binnen enkele jaren over laten.

Vrij toevallig kwam Steve Van den Kerkhof in 1999 terecht bij Studio 100, dat toen met het idee speelde om een eigen pretpark te openen. “Kwam dat even goed uit”, zegt hij daarover in een interview met Het Laatste Nieuws. Op 16-jarige leeftijd had Steve namelijk een studentenjob in Bobbejaanland en dat beviel hem zo goed, dat hij ervan begon te dromen om ooit een pretpark te leiden.

Zijn eerste functie bij Plopsaland was financieel manager, een job die perfect bij hem paste. Tijdens de eerste twee openingsjaren werd het park geleid door Paul Van Havere, maar die slaagde er niet in om het park winstgevend te maken. Dat lukte Steve wel na het opstellen van een realistischer meerjarenplan. Na zijn eerste jaar als Plopsaland-CEO kon Steve Van den Kerkhof een winst van 400.000 euro voorleggen.

Voor zijn nieuwe job moest Steve wel wat opofferen. Zo liet hij het aanbod om voetbalscheidsrechter te worden in nationale klasse schieten en verdween ook de wekelijkse squashavond uit zijn agenda. Steve verhuisde ook van Oud-Turnhout naar De Panne, al voelde hij zich daar niet meteen thuis.

Steve Van den Kerkhof:
Nog maar een paar jaar voel ik me er echt thuis. In het begin was ik vooral in De Panne voor mijn werk. Nu ben ik een huis aan het bouwen niet ver van de zee. Mij krijgen ze hier niet meer weg!

Steve beschouwt de Plopsa-parken als zijn eigen kinderen. Ze loslaten gaat moeilijk, maar thuis kan hij wel makkelijk afstand nemen van zijn werk, zegt hij in het interview. Hij probeert zoveel mogelijk bereikbaar te zijn en oplossingen te vinden, bijvoorbeeld voor de verkeersproblematiek rond Plopsaland in De Panne. Door de vele regels en procedures heeft het park nog steeds geen eigen afrit, maar Majaland Kownaty – dat nog in aanbouw is in Polen, heeft er wel al een. “Dat is mijn grootste frustratie”, zegt hij daarover.

Alle Plopsa-parken samen hebben een jaaromzet van 75 miljoen euro, tegen 2020 zou dat 100 miljoen moeten zijn. Het hotel, de camping en Majaland Kownaty moeten daar mee voor zorgen. Steve leidt alles van Plopsa, maar laat zich wel goed omringen. Hij droomt ervan om binnen een aantal jaren de fakkel door te geven aan “de jonge garde”.

Steve Van den Kerkhof:
Ik hoef niet meer de nummer één te zijn, maar zal uiteraard wel betrokken blijven als raadsman en vertrouwenspersoon. De pretparken heb ik groot gemaakt en die laat je niet zomaar los.

In 2015, toen Plopsaland De Panne 15 jaar bestond, gaf Steve Van den Kerkhof al een uitgebreid interview aan Plopsa Fans voor onze tweedelige documentaire over 15 jaar Plopsa. Die kan je hier bekijken.

Bron: Het Laatste Nieuws

Gerelateerd nieuws

Nieuw: Plopsa introduceert abonnement per maand

24 juli 2019

Plopsa in Orlando, 1 jaar later: een stand van zaken

17 november 2017

Plopsa toont geen interesse in overname Boudewijn Seapark

18 september 2013

Nieuwe extreme achtbaan Plopsaland De Panne krijgt Tomorrowland-thema

15 januari 2021

Plopsaland De Panne voortaan alle weekends van het jaar open

18 september 2020

Belgische Plopsa-parken opnieuw geopend vanaf 1 juli

8 juni 2020