Stilaan meer informatie over houten achtbaan Plopsaland bekend

Gepubliceerd op 01/04/2015 om 14:52

Afgelopen zondag maakte Plopsaland De Panne bekend dat het in 2016 een nieuwe houten achtbaan opent. Door een artikel van Het Laatste Nieuws weten we nu ook al enkele technische gegevens.

Plopsaland De Panne blijft investeren. Dit jaar opende het park al Plopsaqua en dit najaar ook nog het Prinsessia-kasteel. Het park denkt echter al verder in de toekomst. Plopsaland maakte afgelopen zondag bekend dat het in 2016 een houten achtbaan zal openen.

Bij die bekendmaking zat geen verdere informatie over het baanverloop, het thema en de attractiebouwer. Sinds maandag weten we dat Heidi, het weesmeisje uit de Oostenrijkse bergen, het thema van de achtbaan wordt. Het Laatste Nieuws publiceerde vandaag een artikel waarin algemeen directeur Steve Van den Kerkhof enkele technische gegevens over de attractie prijs geeft.

De houten achtbaan zal gebouwd worden in het gebied van De Vleermuis tot De Boomstammetjes. Het station van de baan zal zich in de buurt van De Boomstammetjes, ter hoogte van de locatie van de voormalige Panoramic, bevinden. De baanlengte ter hoogte van De Vleermuis is 370 meter. Het hoogste punt van de achtbaan zal op 23,3 meter gelegen zijn. De volledige baanlengte en welk bedrijf de baan zal bouwen, gaf de CEO van Plopsa nog niet vrij. De kans is groot dat Plopsa beroep zal doen op Great Coasters International, een Amerikaans bedrijf dat eerder al houten achtbanen bouwde in de Efteling en Toverland.


de locatie waar de houten achtbaan gebouwd zal worden (foto: Google Maps)

Steve Van den Kerkhof, CEO Plopsa:
Om de twee tot drie jaar willen we een nieuwe attractie. Nu kiezen we voor een achtbaan met heel wat bochten en heuvels, maar je gaat niet over de kop. Je zal het gevoel hebben alsof je met een cabrio aan 120 kilometer per uur op de autosnelweg rijdt.

Samen met de nieuwe attractie opent Plopsaland ook een nieuw, klein horecapunt, een winkeltje en een sanitair blok. Die opening is gepland voor juni 2016. Plopsaland De Panne investeert zo’n 5 miljoen euro in de nieuwigheid.

Voor de houten achtbaan zullen geen attracties verwijderd worden. De attractie zal zich in de buurt van de parking bevinden. Op die parking zullen er enkele kleine aanpassingen gebeuren die zullen zorgen voor een betere doorstroming van bussen. Met de parkeerplaatsen voor auto’s zal geschoven worden.

bron: Het Laatste Nieuws

Gerelateerd nieuws

Plopsa gaat opzoek naar de beste pompoensoep

9 oktober 2013

2019 brengt heel wat nieuwe evenementen voor de Plopsa-parken

25 december 2018

Openingsuren tijdens de eindejaarsperiode

13 december 2012

Nieuwe extreme achtbaan Plopsaland De Panne krijgt Tomorrowland-thema

15 januari 2021

Plopsaland De Panne voortaan alle weekends van het jaar open

18 september 2020

Belgische Plopsa-parken opnieuw geopend vanaf 1 juli

8 juni 2020