Swingende seizoensstart voor Plopsaland De Panne

Gepubliceerd op 01/04/2018 om 20:04

In Plopsaland De Panne is het nieuwe pretparkseizoen vandaag van start gegaan. Het park werd de afgelopen maanden klaargestoomd om dit jaar opnieuw meer dan één miljoen bezoekers te ontvangen.

Na de opening van Heidiland met houten achtbaan Heidi The Ride in 2017, opent Plopsaland De Panne dit jaar geen nieuwe attractie. Wel werd De Vleermuis – de rode achtbaan in de Ploptuin – in januari ontmanteld en naar het buitenland verhuisd. In de plaats kreeg de Ploptuin een groene zone.

Verder zijn er op verschillende plaatsen in het park herstellingswerken en kleine veranderingen doorgevoerd. Zo werd in de Piratenzone een stuk muur opgeknapt en de matten van De Dansende Fonteinen vervangen.

De Vleermuis

Twee dagen voor het einde van vorig seizoen raakte het verrassende nieuws bekend: De Vleermuis zal Plopsaland De Panne verlaten. De achtbaan werd door Plopsa aangekocht voor de opening van Plopsaland op 29 april 2000 en was na 17 jaar nog steeds populair, maar miste capaciteit. Eind januari was de afbraak volop aan de gang.

Op de plaats waar de attractie vroeger stond, werd een mooie groene zone aangelegd met rotsen en bomen. Ook het afdak waaronder de ritjes in De Vleermuis begonnen, is afgebroken, hoewel het oorspronkelijk zou blijven staan. Daarmee is het zicht op de Ploptuin stevig veranderd.

Lees ook: Plopsa-parken zetten paasvakantie in met paaseierenraap


Enkel het Klus-beeld herinnert nog aan De Vleermuis

Pasen met Plop en VTM KIDS

Plopsaland De Panne begint het seizoen traditioneel met Kabouter Plop. Hij geeft tijdens de paasvakantie dagelijks het beste van zichzelf tijdens zijn paasshow. Tijdens de show moet Plop het mooiste paasei ooit maken tijdens het Grote Kabouter Paaskampioenschap.

Op paaszondag en -maandag is ook tv-zender VTM KIDS aanwezig in het park voor hun grote paasavontuur. Kinderen kunnen op deze dagen paaseitjes verzamelen in De Doorloopweide van Big & Betsy en daarna genieten van een heerlijk chocoladefiguurtje.

Proximus

Vanaf dit seizoen werken Studio 100 en Plopsa niet meer samen met Telenet, maar met concurrent Proximus. Die verandering is ook zichtbaar in het park. Op een vijftal locaties zijn ‘belevingszones’ toegevoegd waar bezoekers van Plopsaland hun smartphones kunnen opladen in gethematiseerde charging stations. Ook de wifi wordt nu door Proximus verzorgd, waardoor hun klanten gratis kunnen surfen.

Plattegrond

De gedrukte plattegronden zitten in een nieuw jasje. Het uitvouwbare boekje kreeg dezelfde stijl als de nieuwe park- en abonnementfolders. Bovendien worden ze nu op gerecycleerd papier gedrukt. Op de plattegrond zelf is er één wijziging die meteen opvalt: het verwijderen van De Vleermuis. Daarnaast worden ook de nieuwe ticketautomaten aan de ingang op het plan vermeld.

Evenementen

Een nieuwe attractie opent Plopsaland De Panne dit jaar niet, maar het park pakt wel uit met een vernieuwde evenementenkalender. Nog de hele paasvakantie lang is er een show met Kabouter Plop. Eind deze maand ontvangt Plopsaland voor het eerst enkele figuren van kinderzender Nickelodeon. Enkele weken later is het de beurt aan Ketnet en Ketnet Jr. De zomervakantie begint met De Nacht van de Abonnees: een exclusieve avond met onder andere optredens van K3 en Gers Pardoel.

In september keert Plopsaland De Panne even terug in de tijd voor de Meli-Park Revival Weekends. Nog in het najaar kan je Halloween komen vieren met Nachtwacht en voor het eerst organiseert het park de Halloween Scare Nights: een horrorevent voor 16+. Daarna staan nog een bezoek van Sinterklaas, de Verjaardagsparty voor Plop en Winter Plopsaland op het programma.

Nieuw in het park

Algemeen

Dorpsplein

Piratenzone

Kasteelplein

Heidiland

ROX-zone

Camping Ter Hoeve

Foto's

Gerelateerd nieuws

Balls & Glory opent pop-up in Plopsaland De Panne

4 juli 2018

Officiële opening van de Kaatje-zone in Plopsaland De Panne!

19 mei 2013

Belle Perez en 2Empress op Nacht van de Abonnees

10 juni 2017

Nieuwe extreme achtbaan Plopsaland De Panne krijgt Tomorrowland-thema

15 januari 2021

Plopsaland De Panne voortaan alle weekends van het jaar open

18 september 2020

Belgische Plopsa-parken opnieuw geopend vanaf 1 juli

8 juni 2020

Plopsa-parken zetten paasvakantie in met paaseierenraap