Télécoo officieel overgenomen door Plopsa

Gepubliceerd op 14/12/2005 om 11:37

Vanaf vandaag, woensdag 14 december, is Studio 100 officieel de eigenaar van Télécoo. In de overname zitten ook Le Château de Targnon, Targnon Adventure en Cookayak.

Op 14 december 2005 heeft Studio 100 het attractiepark Télécoo overgenomen. Daarmee is het laatste Belgische pretpark dat nog in handen van één familie was, verkocht. Télécoo is een toeristische site aan de Watervallen van Coo en heeft een oppervlakte van 50 ha. In Télécoo bevinden zich enkele grote attracties zoals een rollercoaster, een bobsleebaan, een zetellift, een minigolf, een wildwaterbaan, een karting en daarnaast ook een wildpark.

Behalve Télécoo omvat de overname ook Le Château de Targnon, Targnon Adventure en Cookayak. Le Château de Targnon ligt in Targnon op ongeveer 10 km van Coo. Het domein rond het kasteel heeft een oppervlakte van 25 ha en huisvest verschillende zalen voor feesten en seminaries. Targnon Adventure organiseert er teambuilding-activiteiten allerhande in en rond het kasteel. Op het domein bevinden zich nog enkele chalets voor overnachtingen. Cookayak tenslotte verhuurt kayaks voor een afvaart op de Amblève.

Alle werknemers die in Télécoo tewerkgesteld werden, worden mee overgenomen. Er zullen ook onmiddellijk nieuwe vacatures worden opengesteld.

Strategisch

Deze overname past perfect binnen de strategie van Studio 100 die zo de positie in België van zijn Plopsa-parken op geografisch vlak verstevigt. Met de vervolmaking van de driehoek
De Panne-Hasselt-Coo wonen alle Belgen nu binnen een afstand van 150 km van een Plopsa-park. Binnen een straal van 200 km dekt het park ook een deel van Zuid-Oost Nederland. Bovendien profiteert het Waalse park gezien haar ligging mee van de populariteit van de Watervallen van Coo.

Net zoals Plopsa Indoor Hasselt draagt de overname ook bij tot de verlenging van de activiteitenperiode van de Plopsa-parken. De teambuilding-activiteiten van Targnon Adventure worden immers het hele jaar door georganiseerd en bepaalde delen van het attractiepark zullen het hele jaar door toegankelijk zijn.

De aanwezigheid in Wallonië zal ook de bekendheid van de Studio 100-figuren in het Franstalige landsdeel vergroten en versterkt daarmee hun vereeuwiging.

Uitbating

In een eerste fase wordt er aan het park niets veranderd. Télécoo zal van 1 april tot 31 augustus 2006 in haar huidige vorm openen voor het publiek. Van 1 september 2006 tot 31 maart 2007 zal het park in zijn totaliteit vernieuwd worden. Op 1 april 2007 opent dan een totaal vernieuwd park.

Bron: persbericht Plopsa

Gerelateerd nieuws

Mama’s krijgen gratis Plopsa-tickets bij Dag Allemaal!

25 april 2014

Plopsa Coo viert voor het eerst Halloween

29 oktober 2015

K3 Pina Colada Weekend brengt de zomer naar Plopsa Coo

30 juli 2017

Nieuwe extreme achtbaan Plopsaland De Panne krijgt Tomorrowland-thema

15 januari 2021

Plopsaland De Panne voortaan alle weekends van het jaar open

18 september 2020

Belgische Plopsa-parken opnieuw geopend vanaf 1 juli

8 juni 2020