Tentoonstelling laat je wandelen door Meli-Park

Gepubliceerd op 24/07/2016 om 16:43

Sinds vorige week herleeft het Meli-Park weer een beetje. In de Meli-Park Expo wandel je langs decorstukken, foto’s en unieke verzamelitems uit Belgiës eerste echte themapark.

Van 16 juli tot 17 september is de tentoonstellingsruimte op de eerste verdieping van het gemeentehuis van De Panne omgebouwd tot Meli-Park-museum. Robert en Roland Florizoone, zonen van Meli-oprichter Albéric Florizoone, zijn in hun archief gedoken en hebben samen met pretparkfan Matthias Paillot een tentoonstelling op poten gezet.

De ruimte is verdeeld in 9 scènes die elk een specifieke periode uit het bestaan van het park voorstellen. Ook de bekendste attractie die in het park te vinden was, darkride Apirama (nu Het Bos van Plop), heeft een eigen scène die een deel van de attractie uitbeeldt. Tientallen van de honderden zwart-gele bijtjes die in de attractie aanwezig waren, leiden je doorheen de expo.


Eén van de muren boordevol Meli-foto’s

In de tentoonstelling staan heel wat originele items uit het Meli-Park. Je maakt onder meer kennis met het sprookje van De Gelaarsde Kat en de heks uit het voormalige Sprookjesbos. Ook de pratende vuilbak (De Papiervreter) is aanwezig.

Eén van de meest opvallende dingen van de tentoonstelling is de interactieve hoek waarbij je door middel van een scherm foto’s en videobeelden kan selecteren en die laten projecteren op de muur.

De Meli-Park Expo ‘Er was eens… Il était une fois… Meli Park: Souvenirs, Souvenirs’ is nog tot en met 17 september dagelijks geopend van 10u tot 12u en van 14u tot 17u (gesloten op zon- en feestdagen). De toegang is gratis.

Foto's en video

Gerelateerd nieuws

VMMa verkoopt aandelen Plopsaland

2 februari 2005

Nostalgie: Plopsaland De Panne brengt originele Meli-figuur terug

12 juli 2019

Meli-Park Expo brengt geschiedenis weer tot leven

25 juni 2016

Nieuwe extreme achtbaan Plopsaland De Panne krijgt Tomorrowland-thema

15 januari 2021

Plopsaland De Panne voortaan alle weekends van het jaar open

18 september 2020

Belgische Plopsa-parken opnieuw geopend vanaf 1 juli

8 juni 2020