Terug in de tijd: Plopsaland De Panne wordt opnieuw even Meli-Park

Gepubliceerd op 30/08/2018 om 19:35

Tijdens de twee komende weekends staan bijen en honing centraal in Plopsaland De Panne. Het park keert dan terug naar het tijdperk van het Meli-Park: het voormalige themapark dat in 2000 omgebouwd werd tot Plopsaland.

19 jaar na de sluiting van het Meli-Park in 1999 kunnen nostalgische pretparkfans hun hartje opnieuw ophalen. Plopsaland De Panne wordt tijdens de weekends van 1 en 8 september weer een beetje ‘de Meli’, met onder meer de terugkeer van de bekende mascotte. Die werd onlangs tijdens een persconferentie welkom geheten door Maya de Bij.

Op 1, 2, 8 en 9 september worden bezoekers van Plopsaland De Panne meegenomen op een nostalgische rollercoaster doorheen de wereld van Meli-Park, dat dankzij haar diverse attracties en shows voor jong en oud in de vorige eeuw enorm populair was in binnen- en buitenland. Zo zijn de Papegaaienshow en de originele Meli-mascotte opnieuw van de partij om de bezoekers te entertainen. Er worden ook photowalls voorzien op nostalgische locaties doorheen het park.

Lees ook: Meli-Park Expo brengt geschiedenis weer tot leven


De familie Florizoone, de Meli-bij, Maya de Bij en Plopsaland-parkmanager Wim Wauters

Uiteraard kunnen bezoekers een ritje maken op één van de attracties uit het Meli-tijdperk. Zo staan de Splash (tegenwoordig De Boomstammetjes), de Rollerskater en De Piratenboot nog steeds in het park. Ook de iconische bootvaart Apirama – nu Het Bos van Plop – is er nog terug te vinden.

Steve Van den Kerkhof, CEO Plopsa Group:
Na 18 jaar vinden we het hoog tijd om de nostalgische gevoelens terug naar het park te brengen. We willen liefhebbers onderdompelen in de sfeer van het voormalige Meli-Park met de herkenbare muziek van weleer en authentieke attributen, zoals de bijtjes van de attractie Apirama.

Ook de familie Florizoone, stichters van het Meli-Park, is verheugd om hun levenswerk te zien herrijzen. “Het is super dat er een stukje van het Meli-Park opnieuw tot leven wordt gewekt”, besluit Robert Florizoone, zoon van oprichter Alberic Florizoone. Tijdens de eerste dag van het Revival Weekend wordt de hele familie bovendien geëerd met een eigen ster in het park. Het eerbetoon krijgt een plaats bij het Meli-huisje ‘Anno 1952‘ en niet nabij het Plopsa Theater zoals gebruikelijk.

Bron: Persbericht Plopsa

Gerelateerd nieuws

Tentoonstelling laat je wandelen door Meli-Park

24 juli 2016

Expositie met herinneringen uit Meli-park

2 april 2013

Nostalgie: Plopsaland De Panne brengt originele Meli-figuur terug

12 juli 2019

Nieuwe extreme achtbaan Plopsaland De Panne krijgt Tomorrowland-thema

15 januari 2021

Plopsaland De Panne voortaan alle weekends van het jaar open

18 september 2020

Belgische Plopsa-parken opnieuw geopend vanaf 1 juli

8 juni 2020

Meli-Park Expo brengt geschiedenis weer tot leven