Toegangsprijzen Plopsa-parken voor 2017 nu online

Gepubliceerd op 09/01/2017 om 19:27

Het pretparkseizoen is nog maar net afgelopen, maar toch denkt Plopsa al aan de heropening van de parken. Op de parkwebsites werden de toegangsprijzen aangepast en daarbij zijn een aantal trends merkbaar.

Gisteren werd het pretparkseizoen 2016-2017 officieel afgesloten. Plopsaland De Panne nam afscheid van z’n winters jasje en is nu tot vlak voor de paasvakantie gesloten voor onderhoud. Plopsa Coo en Holiday Park hebben begin november reeds de deuren gesloten.

Dat betekent echter niet dat je de Plopsa-magie moet missen tot begin april. Plopsa Indoor Hasselt en Plopsa Indoor Coevorden zijn bijna dagelijks geopend, waterparadijs Plopsaqua De Panne zelfs elke dag! De Plopsa-parken bereiden zich nu voor op het nieuwe seizoen, dat van start gaat op zaterdag 1 april. In Holiday Park start het nieuwe seizoen op zaterdag 8 april.

Op de officiële websites van de parken werden de toegangsprijzen aangepast voor het komende jaar. Er zijn een aantal ’trends’ zichtbaar. Zo zijn de meeste tarieven afgerond naar 99 eurocent, hetzij naar boven of naar onder afgerond. Verder is de prijs die mindervaliden betalen in Plopsaqua De Panne, Plopsa Indoor Hasselt, Plopsa Indoor Coevorden en Plopsa Coo gelijkgeschakeld. Een parkeerticket kost nu in alle parken 6 euro, enkel in Plopsaland De Panne betaal je 10 euro.

Nieuw sinds dit jaar is dat je online dezelfde prijs betaalt als aan de kassa, tenzij je een promocode gebruikt. Er zijn ook heel wat prijzen verlaagd. Een overzicht van de nieuwe tarieven vind je hieronder.

Plopsaland De Panne

Volgend seizoen breidt Plopsaland De Panne uit met een nieuw themagebied Heidiland, bestaande uit houten achtbaan Heidi The Ride, een draaimolen, horeca en een winkel. Deze nieuwigheid brengt een kleine prijsstijging met zich mee: een ticket zal dit jaar 35,99 euro kosten in plaats van 35,50 euro vorig jaar.

Een ticket voor mindervaliden en een avondticket kosten dit jaar even veel: 25,99 euro. Mindervaliden betalen in vergelijking met vorig jaar dus iets minder. De tarieven voor senioren en een parkeerticket zijn gelijk gebleven.

Ontdek hier het volledige overzicht van toegangsprijzen voor Plopsaland De Panne.

Plopsaqua De Panne

In 2017 opent Plopsaqua De Panne iedere dag, zelfs op feestdagen, de deuren. Het zal er iedere dag een beetje feest zijn, want het park stapt af van de 4 uur-geldige tickets. Alle tickets geven nu een volledige dag toegang tot het waterpark. De ticketprijs voor volwassenen volgt de algemene trend van dit jaar en gaat van 19,95 naar 19,99 euro. Op die prijs heb je als Plopsa FunCard-houder 40% korting: je betaalt dan 11,99 euro.

Omdat alle tickets nu een volledig dag toegang geven tot Plopsaqua, is het ‘1 dag, 2 parken’-ticket van vorig jaar nu een ‘2 dagen, 2 parken’-ticket geworden. Zo’n ticket kost voor volwassenen 45,99 euro (vorig jaar 45,50 euro). Voor kinderen is de prijs gelijk gebleven.

Een dagje op de parking van Plopsaqua staan is fors duurder geworden, omdat een bezoek nu niet meer beperkt is tot 4 uur. Vorig jaar betaalde je nog 2,50 euro per auto, dit jaar is dat – net zoals in alle andere parken (m.u.v. Plopsaland De Panne) – 6 euro. Voor inwoners van De Panne is parkeren wel nog steeds gratis.

Alle soorten tickets en hun prijzen vind je op deze pagina.

Mayaland Indoor

Ook in januari, februari en maart dit jaar kan je terecht in Mayaland Indoor, dat dan afzonderlijk van Plopsaland De Panne open is. De ticketprijzen zijn hier niet veranderd: kinderen en volwassenen blijven 9,99 euro per ticket betalen. Een parkeerticket kost nu wel 6 in plaats van 2,50 euro.

Op deze pagina staan de tarieven voor Mayaland Indoor overzichtelijk opgelijst.

Plopsa Indoor Hasselt en Plopsa Indoor Coevorden

De tarieven voor de twee indoorthemaparken van de Plopsa Group zijn al enkele jaren gelijk. Dat is ook dit jaar niet anders. Een ticket voor volwassenen kost dit jaar 19,99 euro (vorig jaar 18,75 euro), voor kinderen verandert de prijs niet.

Een overzicht van de toegangsprijzen voor Plopsa Indoor Hasselt kan je vinden op deze pagina. De tarieven voor Plopsa Indoor Coevorden staan hier verzameld.

Plopsa Coo

De tarieven voor Plopsa Coo zijn lichtjes gedaald. Tickets voor kinderen onder 1 meter kosten nog steeds 9,99 euro, volwassenen betalen 24,99 euro voor een dagje pret op de attracties en in de prachtige natuur van Plopsa Coo. Vorig jaar was dat nog 25 euro, een zeer lichte daling dus.

Een ticket voor andersvaliden en een avondticket kosten nu allebei 14,99 euro. Vorig jaar betaalde je daar nog respectievelijk 18 en 16 euro voor.

Wie zijn tickets voor dit jaar nu al online koopt, krijgt 8 euro korting. Je betaalt dus 17 in plaats van 24,99 euro als je je tickets voor 28 februari boekt. Hier lees je alles over deze winteractie.

Bekijk de toegangsprijzen van Plopsa Coo op deze pagina.

Holiday Park

Bij de tarieven van Holiday Park zijn er een aantal wijzigingen. Een volwassenenticket (vanaf 1,40 meter) wordt één euro duurder en kost straks 30,99 euro tegenover 29,95 vorig jaar. Bezoekers tussen 1 en 1,40 meter betalen dit jaar 28,99 euro.

Ook Holiday Park houdt een vroegboekactie, waardoor volwassenen 10 euro korting krijgen en dus slechts 20,95 euro betalen. Voor meer info en boeken kan je hier terecht.

De prijzen voor andersvaliden en het avondticket werden ook hier gelijkgeschakeld. Je betaalt daar dit jaar 20,99 euro voor. Andersvaliden betalen dit seizoen dus iets meer dan 5 euro minder in vergelijking met vorig seizoen. Ook de Holiday Park Express Pass, waarmee je de wachtrij van sommige attracties kan overslaan, kost nu 5 euro minder.

Holiday Park pakt komend seizoen uit met een volledig nieuwe zone: Holiday Beach Club. De zone wordt gebouwd aan de oever van het meer van de waterskishow en bestaat uit drie attracties, waarvan twee nieuwe.

Holiday Park’s toegangsprijzen voor 2017 vind je op deze pagina.

Abonnementen

Een Plopsa FunCard wordt iets duurder voor nieuwe abonnees. Zij betalen nu 84,99 euro voor één jaar Plopsa-plezier, online krijg je 5 euro korting. De voorbije jaren kostte een abonnement 79,99 euro. De prijs van een BumbaCard voor kinderen blijft ongewijzigd, net zoals het verlengen van een FunCard.

De prijs van een Plopsa GoldCard – waarmee je ook onbeperkt toegang hebt tot Plopsaqua – verlaagt met maar liefst 45 euro en kost nu 149,99 euro (in plaats van 195 euro de voorbije jaren). Een parkeerabonnement – dat inbegrepen is bij een Plopsa GoldCard – is 5 euro duurder geworden dit jaar. Eén jaar parkeren op de Plopsa-parkings kost nu 25 euro.

De prijzen van de specifieke abonnementen voor Plopsa Indoor Coevorden en Holiday Park blijven respectievelijk 39,99 en 59,99 euro.

Een volledig overzicht van abonnementen, hun voordelen en prijzen vind je hier.

Sinds enkele weken zijn ook de openingstijden van alle parken voor komend seizoen bekend. Je kan ze hier raadplegen en je bezoekjes plannen!

Gerelateerd nieuws

Holiday Park klaar voor griezelig Rocking Halloween

28 september 2016

Holiday Park zet ook Spinning Barrels in de etalage

18 oktober 2014

Holiday Park organiseert wedstrijd rond Sky Fly

6 juli 2015

Nieuwe extreme achtbaan Plopsaland De Panne krijgt Tomorrowland-thema

15 januari 2021

Plopsaland De Panne voortaan alle weekends van het jaar open

18 september 2020

Belgische Plopsa-parken opnieuw geopend vanaf 1 juli

8 juni 2020