Toekomstplannen bekend gemaakt tijdens Plopsa Fanday

Gepubliceerd op 13/12/2015 om 10:04

Naar jaarlijkse gewoonte werd vandaag de Plopsa Fanday georganiseerd in Plopsaland De Panne. Aanwezigen kregen een rondleiding in het pas geopende Prinsessia Kasteel en op de werf van Heidiland en woonden een presentatie bij waarop heel wat nieuwigheden onthuld zijn.

Voor de achtste keer zakten een heleboel Plopsa-fans vandaag af naar Plopsaland De Panne voor de jaarlijkse Plopsa Fanday. In de voormiddag kregen een 80-tal aanwezigen een rondleiding in het gloednieuwe Prinsessia Kasteel en op de werf van Heidiland, waar volop gebouwd wordt aan de houten achtbaan Heidi The Ride.

In de namiddag verzamelden alle fans in het Plopsa Theater, waar CEO Steve Van den Kerkhof de nieuwigheden voor de komende jaren bekend maakte. Wat er tijdens de presentatie bekend gemaakt werd, lees je hieronder.

Plopsaland De Panne

Attracties

 • Er wordt momenteel bekeken met keuringsorganisatie TÜV of de veiligheidsgordels in Heidi The Ride weggelaten kunnen worden. Indien de minimumlengte om in de attractie te mogen daardoor zal stijgen, zullen de gordels waarschijnlijk wel blijven.
 • In 2017 zou er in Heidiland ook nog een draaimolen met dieren van bouwer Wooddesign openen.
 • Plopsaland De Panne zal in 2018 of 2019 een nieuwe grote indoorattractie openen waarin mogelijk ook plaats zal zijn voor een eventuele vernieuwde versie van Het Bos van Plop.
 • Er wordt de komende jaren in totaal 50 miljoen euro geïnvesteerd in het park (Prinsessia Kasteel, Heidiland, Plopsa Hotel, nieuwe indoorattractie).


houten achtbaan Heidi The Ride in aanbouw

Plopsaqua

 • Plopsa onderhandelt momenteel met vier Belgische gemeenten over mogelijke nieuwe Plopsaqua-vestigingen. Over welke gemeenten het gaat, mag de groep niet communiceren. De gemeenten zijn alleszins niet gelegen in West-Vlaanderen, Oost-Vlaanderen of Henegouwen, omdat die provincies te dicht bij Plopsaqua De Panne gelegen zijn.
 • Indien er nog Plopsaqua’s openen, bestaat de kans dat die een ander thema krijgen.
 • Er wordt ook onderhandeld met één Duitse stad: Haßloch, waar Holiday Park gelegen is.

Holiday Park

Attracties

 • De zone met de dit jaar geopende Sky Fly zal de naam Airshow ’71 krijgen, verwijzend naar het openingsjaar van het park: 1971. Op het plein komen nog twee andere attracties: een waveswinger (mogelijk van Wooddesign) en een Red Baron-attractie (mogelijk van Zamperla). De onderhandelingen daarover zijn nog aan de gang.

Shows en entertainment

 • Volgend seizoen zal er dagelijks een parade, zoals dat dit jaar al het geval was in Plopsaland De Panne, door Holiday Park rijden. In die parade zal ook mascotte Holly weer te zien zijn.
 • De dagelijkse Maya Show op het podium op het Platz der Fontänen zal vervangen worden door een verjaardagsshow met Maya, Wickie, Heidi en Tabaluga.
 • De verjaardagstaart die momenteel aan de ingang van Plopsaland De Panne staat, verhuist volgend seizoen naar Holiday Park en wordt onderdeel van het decor van de nieuwe waterskishow.

Overige

Algemeen

 • Plopsa FunCard-houders krijgen volgend seizoen 40% korting op een toegangsticket voor Europa-Park (Duitsland).

Bron: PlopsaFansite

Foto's

Gerelateerd nieuws

Plopsa FunCard zet Heidi The Ride centraal

8 maart 2016

Namen nieuwe attracties Holiday Park bekend

26 februari 2016

Plannen voor zwembad bij Holiday Park voorgesteld

24 februari 2016

Nieuwe extreme achtbaan Plopsaland De Panne krijgt Tomorrowland-thema

15 januari 2021

Plopsaland De Panne voortaan alle weekends van het jaar open

18 september 2020

Belgische Plopsa-parken opnieuw geopend vanaf 1 juli

8 juni 2020