Twee reusachtige palmbomen geplant in Plopsaland De Panne

Gepubliceerd op 06/09/2017 om 17:53

In Plopsaland De Panne staan sinds vandaag twee nieuwe bomen. Het gaat om palmbomen van maar liefst 15 meter hoog en zijn zo bij de hoogste in België.

De twee opvallende palmbomen maken vanaf nu deel uit van de skyline van de Piratenzone, waar al langer enkele kleine palmbomen staan. Eén van de nieuwe bomen staat tussen de struiken vlakbij de ingang naar restaurant Piratengrill, de andere staat elders in de Piratenzone.

Vanochtend kwamen de gevaartes na een lange reis vanuit China aan in Plopsaland De Panne. Met een heftruck werden ze via het Kermisplein, het Prinsessia-kasteel en de Anubis-zone naar hun definitieve plaats gebracht. Daar reiken ze tot 15 meter boven de grond.

Steve Van den Kerkhof, CEO Plopsa Group:
We hebben graag leuke eyecatchers in onze parken. Niet alleen als spectaculaire attractie of in decoratie maar ook in onze fauna en flora. We zijn er zeker van dat ook deze bomen massaal op de foto zullen gaan en bovendien zijn ze een mooie uitbreiding van de bestaande collectie planten en bomen.

De reusachtige palmbomen behoren tot de soort ‘Trachycarpus Fortunei’, ook bekend als waaierpalm of windmolenpalm. Typisch aan deze soort is dat ze wintervast zijn en dus het hele jaar door, ook tijdens Winter Plopsaland, mooi groen blijven.

Plopsaland De Panne beschikt over wel meer mooie en bijzondere groene plaatsen. Zo heeft het Prinsessia-kasteel, zoals het een echt kasteel betaamt, een eigen kasteeltuin.

Carl Vergauwe, Manager Green Plopsa Group:
We hebben meer dan 500 soorten bomen, planten en bloemen staan in Plopsaland. We proberen bij de aanleg van het groen zoveel mogelijk rekening te houden met het thema van de zone. Palmbomen passen dus perfect in het themagebied rond Piet Piraat.

De palmbomen zijn vanaf vandaag te vinden in Plopsaland De Panne. Hoe ze geplaatst werden, kan je hieronder bekijken.

Bron: Persbericht Plopsa

Foto's en video

Gerelateerd nieuws

Plopsaland komende drie jaar startplaats wielerwedstrijd De Panne-Koksijde

31 augustus 2015

Plopsaland De Panne werkt binnenkort op groene stroom

24 mei 2017

Kustseniorenfestival in Plopsaland De Panne bijna uitverkocht

6 september 2013

Nieuwe extreme achtbaan Plopsaland De Panne krijgt Tomorrowland-thema

15 januari 2021

Plopsaland De Panne voortaan alle weekends van het jaar open

18 september 2020

Belgische Plopsa-parken opnieuw geopend vanaf 1 juli

8 juni 2020