Veel nieuwigheden tijdens Winter Plopsaland

Gepubliceerd op 05/12/2014 om 16:18

Het einde van het jaar nadert, dus maakt Plopsaland zich op voor Winter Plopsaland. Het park zal naar goede gewoonte weer prachtig versierd zijn met kerstbomen en -lichtjes. Er staan ook heel wat extra’s op het programma.

Tijdens de maand december en begin januari wordt Plopsaland De Panne omgetoverd tot Winter Plopsaland. Door de vele extra’s ziet het er allemaal nog mooier uit dan anders. Dit jaar zijn er van 20/12 tot 4/1 drie extra attracties te vinden op het Dorpsplein: de Schaatspiste, het Spiegelpaleis en het Boobytrap Hotel.

Winteranimatie

Bovendien is er van 20/12 tot 4/1 ook dagelijkse winteranimatie. Hiervoor introduceert het park enkele nieuwe figuren. De Dansende Engelen brengen je bij je aankomst in Winter Plopsaland meteen in de juiste stemming. De Speelgoedsoldaten lopen op hoge stelten doorheen het park en doen er nog allerlei kunstjes bij ook. De zotte kerstelfen halen de hele dag door, zoals hun naam al doet vermoeden, zotte fratsen uit.

De Christmas Toys geven het evenement een nog magischere toets: het speelgoed komt namelijk tot leven. Nog een nieuwe figuur dit jaar is de Ijsprinses. Als kou de warmte verslaat en de temperaturen zakken, komt de Ijsprinses tot leven, staat te lezen op de website van het park. Tot slot zijn er ook nog Elfjes die, op persoonlijke uitnodiging van de Kerstman, kerst komen vieren in Winter Plopsaland. Natuurlijk mag ook de enige echte Kerstman niet ontbreken. Hij brengt ook zijn slee én rendieren mee. Je kan de Kerstman ook ontmoeten tijdens een meet and greet op de Kiosk (Dorpsplein).

Winteracts

Winter Plopsaland presenteert dit jaar ook een vuuract: een spektakel dat begint als het donker wordt. Het hoogtepunt wordt ongetwijfeld de Winterparade met elfen, de Kerstman, honderden lichtjes en de Plopsa-figuren die een rondje maken door Winter Plopsaland.

Ketnet Kerst

Al enkele jaren op rij is Ketnet Kerst een vaste waarde tijdens Winter Plopsaland. Tijdens de Ketnet Kerstshow, van 26 tot 30 december om 17u30 en 18u30, kan je in het Plopsa Theater meezingen met Ketnet-wrappers Sien en Sander en het gloednieuwe Ketnet Koor. Iedere nocturne wordt om 19u afgesloten met vuurwerk met de Studio 100 Classics op de achtergrond.

foto’s: Plopsa.be

Gerelateerd nieuws

Plopsaland De Panne voortaan alle weekends van het jaar open

18 september 2020

Eerste plannen voor Plopsa Camping opgedoken

21 juni 2017

Plopsaland De Panne organiseert allereerste Samson Run

5 juni 2015

Nieuwe extreme achtbaan Plopsaland De Panne krijgt Tomorrowland-thema

15 januari 2021

Plopsaland De Panne voortaan alle weekends van het jaar open

18 september 2020

Belgische Plopsa-parken opnieuw geopend vanaf 1 juli

8 juni 2020