Veel nieuwtjes op de Plopsa Fanday

Gepubliceerd op 04/10/2012 om 12:11

Vandaag vond de jaarlijkse ‘Plopsa-fanday’, georganiseerd door de PlopsaFansite, plaats in Plopsaland De Panne. Er was een gesprek met Steve van den Kerkhof, baas van de Plopsa-groep en een bezoek achter de schermen van het ‘Groot theater’. Tijdens dat gesprek lichtte van den Kerkhof de plannen voor de komende jaren toe.

Plopsaland De Panne
In Plopsaland De Panne openen in 2013 meerdere nieuwe attracties. De bouwaanvraag hiervoor zal één van de komende dagen uitgehangen worden. Dit alles zal zo’n 6,5 miljoen euro kosten. Er zullen in de toekomst ook nog meer nieuwe waterfietsen in de vorm van zwanen aankomen in Plopsaland De Panne. De oude, bordeaux-kleurige waterfietsen zullen hierdoor definitief verdwijnen.

Later deze maand beginnen de werken voor het nieuwe theater. Het theater zal, met zijn capaciteit van 1.300 bezoekers, één van de grootste theaters aan de Belgische kust worden. Er hangt een kostenplaatje van 5 miljoen euro aan het project.

En in december beginnen de werken aan het subtropisch zwembad, dat de naam ‘Plopsaqua’ meekrijgt. De plannen, die een tijdje geleden bekend werden gemaakt, zijn ondertussen meerdere keren gewijzigd. Het zwembad krijgt een toren van 22 meter hoog, waaruit vier glijbanen zullen starten. Die glijbanen zullen voornamelijk voor oudere kinderen zijn.

Eind volgend jaar zullen ook de werken voor het Plopsa-hotel van start gaan. De geschatte bouwtijd is 16 maanden. Door deze drie bouwprojecten zal ook het Dorpsplein groter worden.

Plopsa Indoor Hasselt
In de buitenzone van Plopsa Indoor Hasselt en Plopsa Indoor Coevorden zal een ‘K3 brandweermolen’ openen. De opening van de attractie in het Hasseltse park zal waarschijnlijk nog voor dit jaar zijn. Ook zal ‘Het verkeerspark’ een K3-kleedje krijgen.

Plopsa wil ook figuren als Maya de bij en Wickie de viking naar het park halen. Hiervoor wil men de attracties in de Piratenzone herthematiseren.

Plopsa Indoor Coevorden
Ook in Plopsa Indoor Coevorden zal er een verkeerspark en een ‘K3 brandweermolen’ openen. Naast die attractie zal er ook een grote speeltuin en een verkeersklas, in het thema van een brandweerkazerne, openen. De wagentjes van ‘Het verkeerspark’ zullen een politieauto-thema krijgen.

Plopsa Coo
Het komende jaar zullen er in Plopsa Coo voornamelijk onderhoudswerken gebeuren. Een nieuwe attractie is voorzien voor 2014.

Holiday Park
De voorbije maand is er men Holiday Park begonnen met de bouw van het nieuwe restaurant in ‘Majaland’. Het restaurant maakt deel uit van de vele decoratieve werken die deze winter zullen plaatsvinden in het park.

Ook zal ‘Tabalugas abenteuer’ onder de loep genomen worden. De decoratieve elementen en het station zullen onder handen genomen worden.

Het gebouw aan de rand van het Dorpsplein, waar dit seizoen de ‘Sapa inka’-show te zien was, zal volgend jaar afgebroken worden. Ook de oude parkwinkel en het Lunapark zullen verdwijnen. De wildwaterbaan ‘Donnerfluss’ wil Plopsa zichtbaarder maken. Daarom zullen ook de wegen tussen het ‘Pfälzer dorf’ en het ‘Platz der fontänen’ veranderen. De bezoekers zullen dus vanaf volgend jaar dichter bij de waterattractie kunnen wandelen.

De weg naar ‘Expedition GeForce’ zal ook nog verhard worden.

Klik hier voor foto’s van de fanday en hier voor foto’s van de K3-show.

Gerelateerd nieuws

Plopsa FunCard Geschenkdoosjes in het nieuw

1 augustus 2016

Plopsa-parken bekroond met European Star Awards

7 oktober 2015

Plopsa maakt meer details bekend over Sky Scream

11 februari 2014

Nieuwe extreme achtbaan Plopsaland De Panne krijgt Tomorrowland-thema

15 januari 2021

Plopsaland De Panne voortaan alle weekends van het jaar open

18 september 2020

Belgische Plopsa-parken opnieuw geopend vanaf 1 juli

8 juni 2020