Sinds vandaag zijn de poorten van Holiday Park, het Plopsa-park in Duitsland, weer open. De fansite van het park en tevens onze partner, Holly-Info, ging langs en maakte een pak mooie foto's!  "> Sinds vandaag zijn de poorten van Holiday Park, het Plopsa-park in Duitsland, weer open. De fansite van het park en tevens onze partner, Holly-Info, ging langs en maakte een pak mooie foto's!  "> Sinds vandaag zijn de poorten van Holiday Park, het Plopsa-park in Duitsland, weer open. De fansite van het park en tevens onze partner, Holly-Info, ging langs en maakte een pak mooie foto's!  ">

Veel nieuwtjes op de seizoensstart van Holiday Park!

Gepubliceerd op 23/03/2013 om 14:03

Sinds vandaag zijn de poorten van Holiday Park, het Plopsa-park in Duitsland, weer open. De fansite van het park en tevens onze partner, Holly-Info, ging langs en maakte een pak mooie foto’s!

Vernieuwd parkplan
Zoals de laatste jaren werd ook dit jaar het parkplan op bepaalde plaatsen aangepast. Op de Mainstreet zijn enkele palmbomen getekend. De ‘Aquascope’ op de Platz der fontänen’ werd afgelopen winter afgebroken en is ook verwijderd op het plan. In de plaats van het gebouw staat nu het rode podium dat tot vorig seizoen in Plopsaland De Panne stond.

In Majaland is er één grote, opvallende wijziging: het Maya-restaurant en de bijhorende speeltuin. Een kleine verandering is een nieuw horecapuntje naast ‘Herr frosch’. De vernieuwde wachtrij voor ‘Teufelsfasser’ is ook aangepast: de weg heeft een donkergele kleur gekregen. Ook op de ‘Base camp’ rond de rode megacoaster ‘Expedition GeForce’ is wat veranderd. De kleine speeltuin is niet meer te zien op het plan, maar staat in werkelijkheid naast de wachtrij voor de achtbaan. De wagentjes van ‘Expedition GeForce’ zijn al enkele jaren geel, maar sinds dit jaar werd ook de kleur op het parkplan aangepast. En last but not least: de nieuwe ingang van ‘Tabalugas abenteuer’ werd ook opnieuw getekend.

Majaland
Majaland was de afgelopen maanden een echte bouwwerf, want er werd hard gewerkt aan een gloednieuw Maya-restaurant. De gevel en het interieur van het restaurant zijn gethematiseerd naar een reuzegrote boom. Het restaurant heeft ook een terras met veel grote zonnebloemen, een nieuw toiletblok en een speeltuin die de naam ‘Spielplatz Majaland’ heeft gekregen.. In het restaurant kan je o.a. lekkere hamburgers met frietjes en een drankje bestellen.

Platz der Fontänen
Op de ‘Platz der Fontänen’, het plein dat via de Mainstreet verbonden is met de ingang van het park, werd afgelopen maanden ook heel hard gewerkt. Het gebouw van de ‘Aquascope’ en de oude Plopsa-winkel is afgebroken. De lege ruimte werd opgevuld met het rode podium van Plopsaland De Panne. Iedere dag is er een show met Maya de bij, Flip en Willie. Willie is trouwens een nieuwe figuur in Holiday Park, net zoals Happy.

Doordat de ‘Aquascope’ werd afgebroken, moest de weg die je langs ‘Donnerfluss’ naar het Pfalzerdorf brengt, verhard worden. Op de weg heb je een mooi zicht over de wildwaterbaan.

Tabalugas abenteuer
Ook bij ‘Tabalugas abenteuer’ heeft men niet stilgezeten. Het oude station moest plaats maken voor een nieuwe ingang, die de vorm van rotsen heeft. Hierdoor is de wachtrij ook langer geworden en heeft men die opgeleukt met schermen waar afleveringen van Tabaluga afspelen.

De boten die je doorheen de wondere wereld van het groene draakje brengen, hebben ook een nieuwe geluidsinstallatie gekregen. De muziek en tekst lopen nu helemaal gelijk met het decor.

Nieuwe shows
Niet alleen is er een show met Maya de bij, ook op het podium aan ‘Burg Falkenstein’ en op de ‘Base camp’ zijn er nieuwe shows. In ‘Festival der tiere’ laten o.a. honden en katten het beste van zichzelf zien en de ‘Lady fakir show’ is een gloednieuwe slangenshow.

Ook ‘Hollywood spectacular’ is er dit jaar weer bij, maar dan wel in een iets andere vorm dan vorig jaar. De hele show werd opgefrist met enkele nieuwe liedjes, waaronder ‘Gangnam style’. Het groene draakje Tabaluga heeft nu ook een rolletje gekregen in de voorshow, waar men zoekt naar een leuk verhaal voor de film die er volgens het verhaal zou worden opgenomen.

Restaurants en horeca
Het blijft niet alleen bij attracties, shows en decoratie, ook restaurants als ‘Pfalzgraf’ werden niet vergeten. Het aanbod werd hier en daar aangepast en de menuborden hebben een nieuwe stijl gekregen. In Majaland is de naam van het horecapunt ‘De platte steen’ veranderd naar ‘De zoete steen’ (‘Der süße stein’ in het Duits).

Andere nieuwtjes
Aan de ingang krijgen de bezoekers een nieuw parkplan en een overzicht van de shows in handen. Sinds vandaag zijn er ook nieuwe onderleggers met Maja de bij, Wickie de viking en Tabaluga op de voorgrond. Op de achtergrond staat een foto van ‘Expedition GeForce’. Aan restaurant ‘Pfalzgraf’ staat nu ook een bord met daarop een foto van Wickie en vader Halvar. In het hoofd van Wickie zit een gat waar kinderen hun hoofd kunnen doorsteken.

In Majaland werden de operatorhuisjes afgewerkt en voor ‘Holly’s fahrschule’ staat een nieuw attractiebord, vergelijkbaar met die uit de buitenzone van Plopsa Indoor Hasselt.

Foto’s

Alle foto’s van de seizoensstart van Holiday Park vind je op de website van Holly-InfoDe foto’s uit dit artikel werden met toestemming gekopieerd van Holly-Info.

Gerelateerd nieuws

Achtbanen Plopsaland en Holiday Park vallen in de prijzen

8 mei 2018

Plopsa investeert 8 miljoen euro in een voor Europa unieke achtbaan (persbericht)

26 augustus 2013

Anubis Miles Club binnenkort te downloaden

13 april 2013

Nieuwe extreme achtbaan Plopsaland De Panne krijgt Tomorrowland-thema

15 januari 2021

Plopsaland De Panne voortaan alle weekends van het jaar open

18 september 2020

Belgische Plopsa-parken opnieuw geopend vanaf 1 juli

8 juni 2020