Vijfde Ketnet Musical op komst: première in Plopsa Theater

Gepubliceerd op 11/07/2018 om 12:25

Ketnet Musical is volgend jaar alweer toe aan de vijfde editie. De samenwerking tussen Ketnet en Studio 100 gaat ook in 2019 door met een nieuwe musical onder de naam ‘Troep’, waarvan de première in het Plopsa Theater plaatsvindt.

Wat in 2015 begon met een musical over een muziek- en danskamp – toen nog als Junior Musical – is in enkele jaren tijd uitgegroeid tot een vaste waarde op Ketnet. Dit jaar stond de musical in het teken van sportschool U.P., maar 2019 wordt het jaar van Ketnet Musical ‘Troep’. Vandaag werd de clip van themanummer Weg troep! met Maureen Vanherberghen voor het eerst getoond. De KetnetBand-zangeres zal ook één van de hoofdrollen vertolken.

De musical heet niet voor niets ‘Troep’ en gaat over een verwaarloosd pleintje dat een stort is geworden. Er ligt zelfs zo veel afval dat stadsarbeider Dimitri, die verantwoordelijk is voor het pleintje, zijn opruimacties gestaakt heeft. Enkele kinderen willen daar verandering in brengen en het plein – dat vroeger een plaats was waar jongeren konden skaten, voetballen of gewoon chillen – weer aan de jongeren geven.

Net zoals vorig jaar, gaat de nieuwe Ketnet- en Studio 100-productie in première in het Plopsa Theater in De Panne. Die vindt plaats op zaterdag 9 maart 2019 om 14u00. In De Panne zijn er nog shows op 9 maart om 17u00 en op 10 maart om 11u00 en 14u00. Vervolgens trekt de musical door Vlaanderen met stops in Oostende, Hasselt, Gent en Antwerpen. Tickets zijn verkrijgbaar via Tele Ticket Service en kosten tussen 20 en 38,99 euro. De musical kan ook gecombineerd worden met een bezoek aan Mayaland Indoor en Plopsaqua De Panne.

Ketnet-kijkers kunnen de voorbereidingen van de musical vanaf dit najaar volgen op de kinderzender. Daar nemen de presentatoren je mee tijdens onder andere de audities, bootcamp en de repetities.

Gerelateerd nieuws

Finale ‘Miss België’ vindt plaats in Plopsa-theater

28 september 2013

Willy Sommers onthult ster op Walk of Fame

7 oktober 2015

Laura Lynn gehuldigd op Walk of Fame in Plopsaland De Panne

3 oktober 2018

Nieuwe extreme achtbaan Plopsaland De Panne krijgt Tomorrowland-thema

15 januari 2021

Plopsaland De Panne voortaan alle weekends van het jaar open

18 september 2020

Belgische Plopsa-parken opnieuw geopend vanaf 1 juli

8 juni 2020