Vlaamse Regering zegt ‘ja’ tegen Plopsaqua Mechelen

Gepubliceerd op 22/07/2018 om 19:55

De kans op een Plopsa-waterpark in Mechelen is weer iets groter geworden nu de Vlaamse Regering groen licht geeft voor de bouw ervan op gronden naast Technopolis. Plopsa wil er het grootste waterpark tot nu toe openen.

De beslissing werd afgelopen vrijdag genomen tijdens een superministerraad. Na een marktbevraging voor de bouw van een nieuw stedelijk zwembad in Mechelen vorig jaar, kwam de Plopsa-groep als beste uit de bus. Beide partijen kozen een terrein van 20.000 m² vlakbij de afrit van de E19 en Technopolis als locatie voor het project.

Dat stuk grond is eigendom van Vlaanderen, dat toestemming moest verlenen om de grond voor het toekomstige zwembad te gebruiken. Door de positieve beslissing van de Vlaamse Regering, mag de site nu gebruikt worden voor de bouw van een waterpark. Plopsaqua Mechelen zou zo naast Technopolis komen te liggen, waardoor Plopsa-CEO Steve Van den Kerkhof een combiticket niet uitsluit.

Lees ook: Plopsaqua Mechelen komt er zo goed als zeker


De blikvangers van Plopsaqua De Panne: drie spectaculaire glijbanen

Op het terrein – dat zo’n vier voetbalvelden groot is – wil Plopsa het grootste waterpark van België bouwen. Er zal plaats zijn voor onder meer diverse zwembaden, glijbanen en een tribune voor sportclubs. Die zullen – net zoals inwoners van Mechelen – aan een voordelig tarief gebruik kunnen maken van de zwemfaciliteiten. De kosten worden geraamd op 40 miljoen euro.

Wanneer de eerste duik kan plaatsvinden, is nog onduidelijk. Voor het zover is, moeten er nog verschillende studies plaatsvinden om de impact van het project te bekijken. Ook de precieze invulling moet nog bepaald worden. Stad Mechelen en Technopolis zullen opnieuw rond de tafel zitten met Plopsa om de plannen te concretiseren, belooft Mechels schepen Walter Schroons.

Plopsa baat momenteel één waterpark uit: Plopsaqua De Panne. Enkele maanden geleden werden plannen voor een tweede zwembad onthuld. Dat zal in 2020 de deuren openen in Hannuit. Tegen 2022 moeten er in totaal vier Plopsaqua-vestigingen open zijn.

Bronnen: Gazet van Antwerpen, VRT NWS

Gerelateerd nieuws

Iedere vrijdag disco zwemmen in Plopsaqua

27 september 2015

Plopsaqua De Panne bekroond tot Beste Zwembad van het Jaar

10 december 2015

Plopsaqua: de bouw is begonnen!

4 oktober 2013

Nieuwe extreme achtbaan Plopsaland De Panne krijgt Tomorrowland-thema

15 januari 2021

Plopsaland De Panne voortaan alle weekends van het jaar open

18 september 2020

Belgische Plopsa-parken opnieuw geopend vanaf 1 juli

8 juni 2020

Plopsaqua Mechelen komt er zo goed als zeker