Wat mag je in 2010 verwachten in de parken?

Gepubliceerd op 05/09/2009 om 15:21

De komende jaren staan er heel wat nieuwigheden op het programma. Steve Van den Kerkhof lichtte vandaag deze plannen toe op de Plopsa Fandag.

Op de tweede Plopsa Fandag maakte Steve Van den Kerkhof de plannen voor de Plopsa-parken de komende jaren bekend. Het beloven interessante jaren te worden!

Plopsaland De Panne

Het Bos van Plop

De grootste investering wordt de vernieuwing van Het Bos van Plop. Het gaat dan over de vernieuwing van zowel de attractie, de wachtrij en de buitenkant van het gebouw. De ingang van de attractie zal verplaatst worden naar de kant van De Tractors, waar een nieuw pleintje met toiletten en een horecapunt komt. De attractie krijgt ook nieuwe muziek.

Kermiszone

De nieuwe attractie is een polyp op het Kermisplein. Deze zal gebouwd worden voor de ingang van het Groot Theater, waar nu de Balloon Race staat. Die zal terug verplaatst worden naar de locatie waar hij tot 2007 stond: dichtbij Fred Kroket.

Het plein waarop de polyp komt de staan, zal vergroot worden en zal voorzien worden van nieuwe lantaarnpalen. Het beeld van Samson en Gert dat centraler op het Kermisplein staat, zal plaats maken voor een winkeltje.

Groene stroom

In Plopsaland De Panne zullen wellicht twee windmolens geopend worden. Het park plant één windmolen op de plaats van de Panoramic en de andere nabij het waterzuiveringstation. Plopsaland De Panne zal daardoor het enige pretpark ter wereld worden dat volledig werkt op groene stroom!

Andere vernieuwingen

Nabij Het Bos van Plop, het nieuwe magazijn en de Big en Betsy Hoeve zullen er nieuwe toiletblokken gebouwd worden. Verder zal ook de capaciteit in restaurants Piratengrill en Wizzy’s Fornuis én op de parking vergroot worden.

In de Wizzy en Woppy-zone zal het horecapunt nabij Dongo’s Race afgebroken worden en vervangen worden door een nieuw horecapunt dat zowel vanaf Dongo’s Race en De Vaat als vanaf het pad toegankelijk zal zijn. Voor de achtbaan zal er een waterpartij komen. Vanaf volgend jaar zal er in de Anubis-zone een vast horecapunt komen. Als test stond er de voorbije maanden een oliebollenkraam.

Plopsa Indoor Hasselt

Plopsa Indoor Hasselt krijgt vanaf 2010 een frituur in de buurt van de ingang. Plopsa is momenteel ook bezig met het onderhandelen om de Buitenzone groter te maken. Dit jaar nog zal het dak van Plopsa Indoor Hasselt volgebouwd worden met zonnepanelen. Aan de inkom van het park zal een scherm komen waarop vermeld zal staan welke attracties op groene stroom werken.

Plopsa Indoor Coevorden

Komende donderdag zal de eerste steen van Plopsa Indoor Coevorden gelegd worden. De bouw van het gebouw gaat erg snel, waardoor het park in maart 2010 al zou kunnen openen. Dit kan echter enkel als de leveranciers de attracties en decoratie vroeger kunnen leveren. Plopsa is hier druk mee bezig.

Plopsa Coo

Plopsa Coo kreeg onlangs de toelating voor de bouw van de StarFlyer. Na bijna drie jaar gesprekken gevoerd te hebben met Waalse ministers, mag het park de attractie toch bouwen. In 2011 zal het park ook een nieuwe attractie openen die past in de natuur van het park.

Duitsland

Plopsa onderhandelt momenteel met verschillende partijen die Duitse Plopsa-parken mogelijk kunnen maken. Als de gesprekken positief aflopen, zullen er in Duitsland wellicht drie Plopsa Indoor-parken openen rond dezelfde periode.

Gerelateerd nieuws

2018 wordt jaar vol nieuwe evenementen in de Plopsa-parken

1 januari 2018

Een regenachtige dag in Plopsa Coo

7 augustus 2013

Heel wat nieuwtjes onthuld op PlopsaFanday

29 november 2014

Nieuwe extreme achtbaan Plopsaland De Panne krijgt Tomorrowland-thema

15 januari 2021

Plopsaland De Panne voortaan alle weekends van het jaar open

18 september 2020

Belgische Plopsa-parken opnieuw geopend vanaf 1 juli

8 juni 2020