Al sinds de opening van Plopsa Indoor Hasselt, in 2005, had het pretpark één achtbaan: 'De piratenbaan' in het thema van Piet Piraat. Maar sinds vorige week staat de achtbaan in het teken van Wickie de viking.  "> Al sinds de opening van Plopsa Indoor Hasselt, in 2005, had het pretpark één achtbaan: 'De piratenbaan' in het thema van Piet Piraat. Maar sinds vorige week staat de achtbaan in het teken van Wickie de viking.  "> Al sinds de opening van Plopsa Indoor Hasselt, in 2005, had het pretpark één achtbaan: 'De piratenbaan' in het thema van Piet Piraat. Maar sinds vorige week staat de achtbaan in het teken van Wickie de viking.  ">

Wickie de viking verovert Plopsa Indoor Hasselt

Gepubliceerd op 28/04/2013 om 05:58

Al sinds de opening van Plopsa Indoor Hasselt, in 2005, had het pretpark één achtbaan: ‘De piratenbaan’ in het thema van Piet Piraat. Maar sinds vorige week staat de achtbaan in het teken van Wickie de viking.

Door de toenemende populariteit van het figuurtje Wickie de viking heeft Plopsa beslist om ‘De piratenbaan’ in Plopsa Indoor Hasselt om te vormen door de ‘Wickie coaster’.

De veranderingen gaan verder dan de naamsverandering. De paadjes voor de attractie staan bezaaid met beelden, grote en kleine, van Wickie en zijn vrienden (en vijanden). Ook aan het station en in de attractie zelf zijn enkele decoratieve wijzigingen doorgevoerd.

Wickie in de andere Plopsa-parken
Wickie de viking verovert stilaan alle Plopsa-parken. Deze zomer opent Plopsaland De Panne maarliefst een hele zone rond dit populaire figuurtje. In Plopsa Coo staat al sinds 2011 een spinning coaster van Wickie: ‘Vicky The Ride’. Plopsa Indoor Coevorden moet het (voorlopig) stellen met een horecapuntje. In het Nederlandse park blijft deze achtbaan nog steeds ‘De piratenbaan’.

Andere nieuwtjes
In de buitenzone zijn er aan ‘De dansende fonteinen’ en de ‘K3 brandweermolen’ nieuwe spots aangebracht. Binnenin het park zijn er ook nieuwe matten voor ‘De glijbaan’.

Foto’s

Video

Gerelateerd nieuws

Heel wat nieuwtjes onthuld op PlopsaFanday

29 november 2014

62.000 bezoekers voor Plopsa-parken tijdens Hemelvaartweekend

18 mei 2015

2018 wordt jaar vol nieuwe evenementen in de Plopsa-parken

1 januari 2018

Nieuwe extreme achtbaan Plopsaland De Panne krijgt Tomorrowland-thema

15 januari 2021

Plopsaland De Panne voortaan alle weekends van het jaar open

18 september 2020

Belgische Plopsa-parken opnieuw geopend vanaf 1 juli

8 juni 2020