Wickieland officieel geopend in Plopsaland De Panne

Gepubliceerd op 30/06/2013 om 17:33

Op zondag 30 juni werd Wickieland in Plopsaland De Panne feestelijk geopend. Dit gebeurde in aanwezigheid van bekende Studio 100-figuren en BV’s. Ook enkele fansites, waaronder wij, waren aanwezig.

Na een bouwperiode van welgeteld 169 dagen, was het vanavond zover: de officiële opening van Wickieland. Sinds januari 2013 werkten heel wat bouwlieden en bedrijven aan één van de mooiste themagebieden van Plopsaland De Panne. Vanaf maandag 1 juli 2013 kunnen ook bezoekers van Plopsaland het nieuwe gebied ontdekken.

Twee attracties (De Grote Golf en Wickie The Battle), een restaurant (Viking Grill), een vestiging van broodjesketen Panos (Halvar’s Sandwich) en vanaf volgend jaar ook een winkel. Tel daar nog eens een heleboel decoratie en 1.600.600 liter water bij en je hebt Wickieland. Deze gehele zone heeft een kostenplaatje van zo’n 5,5 miljoen euro.

Op zondag 30 juni werd Wickieland feestelijk geopend. In bijzijn van onder andere algemeen directeur Steve Van den Kerkhof en Studio 100-bazen Gert Verhulst en Hans Bourlon werd Plopsaland twee nieuwe attracties rijker. De opening vond plaats onder een stralende zon.

Steve Van den Kerkhof, CEO Plopsa Group:
We zijn trots op deze nieuwe themazone. We hebben hard gewerkt om de leefwereld van Wickie zo goed mogelijk weer te geven, zodat kinderen en hun ouders zich in Wickieland even Viking wanen.

Nadat de pers en de genodigden verzamelden op het Kermisplein, werden de poorten van Wickieland open gezet en werd de zone officieel geopend door Wickie en Halvar. De aanwezigen konden hun nieuwsgierigheid niet meer bedwingen en testten de attracties uit. Ook de prominenten van Plopsa en Studio 100 namen plaats in één van de attracties.

Vanaf maandag 1 juli is het themagedeelte open voor alle bezoekers van Plopsaland De Panne.

Foto's en video

Gerelateerd nieuws

Oma Plopsa krijgt feest in Plopsaland De Panne

8 augustus 2014

Plopsaland De Panne gaat z’n winterslaap in…

22 december 2012

Plopsa biedt bezoekers gratis internet via Telenet-hotspots

12 juli 2013

Nieuwe extreme achtbaan Plopsaland De Panne krijgt Tomorrowland-thema

15 januari 2021

Plopsaland De Panne voortaan alle weekends van het jaar open

18 september 2020

Belgische Plopsa-parken opnieuw geopend vanaf 1 juli

8 juni 2020