Vorig weekend was het dan zover: de grote opening van Wickieland. Begin dit jaar gaf Dobus de allerlaatste show in het 'Groot theater'. De weken daarna waren er vooral afbraak- en grondwerken. Je zou niet gedacht hebben dat er nu, ongeveer vijf maand later, zo'n mooie zone zou staan! In dit artikel kan je de bouw van Wickieland helemaal herbeleven."> Vorig weekend was het dan zover: de grote opening van Wickieland. Begin dit jaar gaf Dobus de allerlaatste show in het 'Groot theater'. De weken daarna waren er vooral afbraak- en grondwerken. Je zou niet gedacht hebben dat er nu, ongeveer vijf maand later, zo'n mooie zone zou staan! In dit artikel kan je de bouw van Wickieland helemaal herbeleven."> Vorig weekend was het dan zover: de grote opening van Wickieland. Begin dit jaar gaf Dobus de allerlaatste show in het 'Groot theater'. De weken daarna waren er vooral afbraak- en grondwerken. Je zou niet gedacht hebben dat er nu, ongeveer vijf maand later, zo'n mooie zone zou staan! In dit artikel kan je de bouw van Wickieland helemaal herbeleven.">

Wickieland: van bouw tot opening

Gepubliceerd op 04/07/2013 om 09:15

Vorig weekend was het dan zover: de grote opening van Wickieland. Begin dit jaar gaf Dobus de allerlaatste show in het ‘Groot theater’. De weken daarna waren er vooral afbraak- en grondwerken. Je zou niet gedacht hebben dat er nu, ongeveer vijf maand later, zo’n mooie zone zou staan! In dit artikel kan je de bouw van Wickieland helemaal herbeleven.

Januari: afbraak- en grondwerken
In het begin van de wintersluiting, even nadat Dobus op 6 januari de laatste show gaf in het ‘Groot theater’, begonnen de bevoegde bedrijven met de afbraak van de blauwe tent en het gelijkmaken en ontwateren van de grond. Ook werd de ‘Carrousel’ verplaatst naar de Kermiszone. Op de plaats waar de attractie een tijdje stond ligt nu het ingangsplein van Wickieland.

 

Februari: voorbereidende werken
Op 1 februari toonde Plopsa de eerste foto van de bootjes van ‘Wickie the battle‘. In ware vikingstijl kunnen bezoekers de andere bezoekers én de mensen die een ritje maken in ‘De grote golf‘ natspuiten. Verder werd het pleintje waarop de ‘Carrousel’ momenteel staat, aangelegd en werd de put voor de vikingbaai gegraven. Ook het vernieuwde tracé voor de ‘Plopsa Express’ werd aangelegd en de ruwbouw van het kleine stationnetje van de parktrein werd opgebouwd.

 

Maart: fundering en levering track ‘De grote golf’
Op de eerste dag van de maand maart werden de eerste planken en de ‘dakpannen’ op het dak van het nieuwe station van de ‘Plopsa Express’ gelegd. Op de bodem van de grote vikingbaai werd het beton gegoten en enkele dagen later werd de fundering van het eerste gebouwtje gelegd. Twee weken voor de heropening van het park werd het pad tussen Wickieland en de Anubis- en ROX-zone heraangelegd en werd de rand van het meer verstevigd. Verder werd de ruwbouw van het eerste gebouwtje afgewerkt en werd de track van ‘De grote golf‘ geleverd en opgebouwd.

 

April: afwerken station ‘Plopsa Express’
In april werd er naarstig doorgewerkt aan het nieuwe station van de ‘Plopsa Express’. Er werd gras op het dak gelegd en de randen van de daken werden bedekt met grote, dikke planken. Ook aan ‘De grote golf‘ werd er gewerkt. De hellingen kwamen tussen zwarte palen, de vorm van de decoratie, te staan en ook aan de decoratie werd begonnen. Er kwamen ook nog enkele gebouwtjes bij en Plopsa toonde de eerste foto’s van de schijf van ‘De grote golf‘. Aan de rand van de vikingbaai, langs de kant van ‘De koffiekopjes’ werd ook een houten platform geplaatst, waarop de bezoekers de mensen in ‘Wickie the battle‘ kunnen toespreken. Tegen het eind van de maand werd aan de rand van de grote waterplas de basis voor de rotsdecoratie geplaatst.

 

Mei: testen en decoreren
Begin mei werd ook de basis van de meet and greet-boten gebouwd. Ook het gebouw van het restaurant ‘Viking grill’ werd opgebouwd. Verder werd de decoratie en bekende Wickie-tafereeltjes geplaatst tussen het parcours van ‘Wickie the battle‘. Bij ‘De grote golf‘ werd de schijf waarop de bezoekers plaats moeten nemen geplaatst en vonden de eerste testritten plaats. De uiteinden van diezelfde attractie werden verstopt tussen grote rotsformaties. De gebouwtjes werden dan weer voorzien van mooie decoratie en de vikingboten die in het meer staan werden geschilderd. Op 25 mei vond er ook een werfrondleiding plaats. Tijdens die rondleiding bezochten de eerste bezoekers de zone.

 

Juni: afwerken en de grote opening
In de maand juni werden er grasmatten gelegd en werden de eerste dennenbomen geplant. Ook werden zowat alle gebouwtjes afgewerkt en werd de vikingbaai gevuld met duizenden liters water. De bootjes van ‘Wickie the battle‘ werden ook geleverd en op hun plaats gezet. Het plein waar de ‘Carrousel’ tot begin dit jaar stond, is heraangelegd met in het midden een beeldje van Wickie de viking die je vriendelijk uitnodigt om de zone te ontdekken. Na wat testritten en de laatste afwerkingen, is Wickieland geopend op zondag 30 juni. De zone is open vanaf maandag 1 juli.

 

Met dank aan Plopsa voor het gebruik van bouwfoto’s.

Gerelateerd nieuws

Vier Kerst met een bezoek aan de Plopsa-parken!

23 december 2016

Belgische pretparken zitten samen over rookverbod

28 juni 2016

De laatste nocturne van het jaar

19 augustus 2012

Nieuwe extreme achtbaan Plopsaland De Panne krijgt Tomorrowland-thema

15 januari 2021

Plopsaland De Panne voortaan alle weekends van het jaar open

18 september 2020

Belgische Plopsa-parken opnieuw geopend vanaf 1 juli

8 juni 2020